17.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 2 avgusta, 2021

Komu zvonijo zvonovi? Nujno je potrebno zvoniti v glavah vseh korona skeptikov in nejevernih korona »Tomažev« brez omejitve decibelov

Black friday, črni petek, z 1961 okužb z novim korona virusom, kar je največ od spomladanskega začetka epidemije covida-19. Umrlo je 19 bolnikov s covidom-19, kar je prav tako največje dnevno število do zdaj.

Upam da mi znanec ne zameri, ampak v sredo pred koncem delovnega časa v hotelu povedal da bo konec tedna že zelo blizu 2000 okuženih, in da bo število mrtvih prav tako začelo naraščati za 20-30 na dan in da bomo pred »vsemi svetimi« ali Dnevom spomina na mrtve se začelo  število preminulih  »silovito« približevati 300-tim in še čez mrtvih. Danes jih je 235!

Teden, ki je že skoraj za nami je v marsičem mejni za stvari, početja in na koncu koncev tudi ravnanji povezanimi z razmerami  z COVID 19, ki kažejo iste ljudi v povsem drugačni luči. 

Kdo usmerja ljudi  v napačno smer?

a. Influencerji-ali »naskakovalci« javnega mnenja, ki ga z svojimi napačnimi in škodljivimi, na žalost prodorni pri podobni laični in plitvo razmišljajoči in z ničemer zadovoljni masi ljudi, ki komaj čaka  negativni val po katerem bi plavali in bili zadovoljni dokler se ne spremenijo v plavanje »hrbtno« in namestitvi taistih v ustanove za zdravljenje, ki rešujejo njih samih od tega »naskakovanja« ljudi.

b. Politična parlamentarna opozicija,  ki je svoj zadnji »izdajalski« ples odplesala tik pred razglasitvijo epidemije v marcu, tista ki je naredila trajne poškodbe v  politični, zdravstveni in življenjski  prostor, z metanjem pušk v koruzo, skakanjem v prazen bazen, z  indolentnim odnosom do takrat  že nevarno razraščajoče epidemije, do poraznim in neodgovornim odnosom  do zaščitnih sredstev in opreme in še česa..

In ravno oni utegnejo očitati odgovorni, kompetentni vladi,  odnos  in neznanje ali celo načrtnost  v »počasnosti« delovanja v zvezi z pandemijo.  Prej so očitali nesorazmernost  v smislu »preveč« sedaj pa malo mešano,  enkrat »premalo » drugič  »preveč«. Nekonsistentnost  sui genereis, tistih ki se ne spoznajo na nič razen na besedno paradiranje mi vemo, kar vi ne veste, ampak bomo v vsem proti, ker vi veste da to ni  nič drugače kot vi veste, samo hočemo da to kar mi vemo,  da povemo ko vas »vržemo« dol. Nikogar ne bodo vrgli dol, ker ne morejo priti gor. Srečati se morajo z svojo lucidno, bistroumno pametjo  in priznati v slogu nekdanje modne šivilje in tudi v vlogi predsednice vlade gospe Alenke Bratušek in  preprosto reči:« I need a mind« ali po njeno »Aj  nid i majnd« kar pomeni da potrebujejo politično in sicer potrebno pamet. Do takrat se lahko učijo od boljših, tudi pametnejših.  Gola resnica!( naked truth- nejkit trut-AB ingliš)

c. Dolgoletni NVO kulturniki in ostareli in iztrošeni  »dolgolasi«  in kratko miselni  vedeži ki se spoznajo samo na parazitiranje in inštalacije na betonu ali kateri drugi talni ali navpični podlagi(po njihovem platformi) popisovati, sporočati. Kakšni nevladniki neki, če pa so se  vsakokrat  globoko zažirali v proračun vseh »prijateljskih« dosedanjih  vlad. Denar se je porabljal za »zakajevanje« lastnih misli in kulturne krajine  ter občasno   uničevanje kakšne državne proslave z nikoli  in od nikogar razumljene sporočilnosti   razen »ustvarjalcem« lastne zakajenosti in »larpurlartistične« nikamor segajoče globokoumne plitvosti. In je sedaj ko se vse to dogaja  in bi se moralo zgoditi že zdavnaj izvajajo performans »klanja« zoper tistih,  ki jim sporočajo nekaj kar se mora zgoditi mnogo prej. In se bo, »  koritništva« za vse še najbolj za tiste ki so  nujno potrebni  odtegnitve od korit. 

č. Ta točka ne bi nastala če ne bi zvedel »pet pred dvanajsto«, da se negativna propaganda o naši ukrepih in »korumpirani » vladi širi v tujino celo s pomočjo najvišjih predstojnikov naših bolnišnic, točneje direktor Postojnske bolnišnice ki je izjavil nekemu makedonskemu laičnemu »poznavalcu«  zdravstva, da je vlada korumpirana in da ima stališča ki niso utemeljeni z stroko. O ideološki sorodnosti makedonske vlade in predstojnika pa ne bi izgubljal besed…

d. Ulična manifestacija zoperstavljanja vladi je vse drugo kot pa argument s katerim se doseže kaj več kot strošek za  varovanje reda in miru ostale normalne in spodobne Slovenije  pred tovrstnim škodljivim vedenjem zoper  njih samih, protestnikov. Zamenjali so več platform , od  pešačenja, do kolesarjenja,  kombinirane »tehnike« do plakatiranja in kljub čezmerne »pacifitične« policije kasirali kazni v za njih »premilih« zneskih, ki je nesorazmerna v primerjavi porabo na strani MNZ. Upajmo dav tem času nujno potrebne omejitve gibanja iz zdravstvenih in humanitarnih  razlogov ne bo več zvabljala na ulice. V dobro lastne  pameti  in zdravja.

Ali se lahko zgodi da vsem »neverujočim« v dober namen,  da jim  prideta pamet in solidarnost nasproti?

Spoštovanja vredni sodržavljanke in  sodržavljani, ni ga  in i ga bilo, ne glede in priimek kdo je to danes, ob katerem se spotikate mnogi,  sedaj, do sedaj,  nikogar v katerikoli vladi, ki je znal zmogel in dan in noč delal za ljudi,  da se stanje,  ki ga povzroča pandemija  sprva omili, zameji, in na koncu koncev tudi ustavi in premaga. Tudi z vami ki ste do sedaj odgovorno, vestno in po najboljših močeh se držali navodil, napotkov in stoično sprejeli in doživljali omejitve  in vsebino zapovedanih ukrepov. Tistim pa ki se še niste uglasili sami s seboj naredite že danes. Ni pozno dokler še ni prepozno. Zaradi vas samih in vseh okoli vas. Od solidarnosti nobenega ne boli glava, boli , pa ne samo glava, od  samovšečnosti in samoljubja. Tega, si lahko upam  misliti, da vas ni veliko, pa ne zato ker ne bi smelo biti, ampak če količkaj človeka in empatičnosti do drugih, da se sami omejite in vašega lastnega in na piedestal visoko dvignjenega »ega«  spustite na najnižji možni ravni, ga prizemljite. 

Močno si želim tega, da vas to doseže, verjemite boljše se boste počutili, pa tudi neboleče je!

Zadnje novice

Sorodne vsebine