2 C
Ljubljana
sreda, 29 novembra, 2023

V novi številki Demokracije preberite: “Rasistična” naslovnica Demokracije leta 2018 in stanje danes: “Imeli smo prav. Kultura posilstev je že med nami!”

Piše: Andrej Sekulović

Leta 2018 so nas napadali mediji in nevladniki zaradi naslovnice, ki je opozarjala na uvoz kulture posilstev. Danes se kaže, da smo imeli prav. Migrantska posilstva letos poskočila za 170 odstotkov. Ulice Ljubljane vse bolj nevarne za ženske. Skupine migrantov, ki prežijo nanje, se prosto sprehajajo po prestolnici.

Slovenija je v preteklosti poznala migrantsko problematiko predvsem posredno iz zaskrbljivih in velikokrat grozljivih novic, ki so k nam prihajale iz tujine. Zaradi zgrešene liberalne politike pa smo predvsem letos tudi na lastni koži občutili neusmiljeno potrjevanje dejstva, da multikulturnost ne deluje. »Kulturna obogatitev« je potrkala na naša vrata, oblastniki, ki jim očitno ni mar demografske in kulturne usode našega naroda, pa so ji na široko odprli vrata. Če smo se v letih po veliki migrantski krizi soočali predvsem z drhaljo, ki je nezakonito vdirala čez naše meje in se zatem skušala prebiti naprej v zahodne države, se danes migrantska problematika zaostruje. Prehajamo na novo stopnjo, ki nas približuje katastrofalnemu stanju v zahodnoevropskih mestih. Vse več arabskih in severnoafriških migrantov ostaja v Sloveniji. Čeprav so nastanjeni v azilnih domovih, kjer že zmanjkuje prostora, se prosto sprehajajo po naših ulicah. Po Ljubljani se šušlja, da prihaja v kriminalnem podzemlju do trenj med Maročani in kriminalnimi navezami iz balkanskih držav glede prodaje mamil. Če gre pri tem za spopade med kriminalci, pa je veliko huje, da navzočnost migrantov vse bolj ogroža tudi druge državljanke in državljane. Število posilstev se zvišuje, prebivalci v okolici azilnih domov se počutijo vse bolj ogrožene. V tedniku Demokracija smo že pred leti opozarjali, da lahko pride do tega, zaradi česar so nas zmerjali  s »ksenofobi« in z »rasisti«.

Obtoženi »nestrpnosti« zaradi opozarjanja na migrantska posilstva

Vznemirljiva naslovnica številke tednika Demokracija, ki jo imate v rokah, je bila prvič objavljena že 30. avgusta leta 2018. Takrat smo z njo želeli opozarjati na grozljivo in temno prihodnost naše celine, če se ne bomo odločno postavili po robu uvozu etnokulturno nekompatibilnih ljudstev, danes pa se je ta prihodnost uresničuje v mestih naše podalpske dežele. Namesto da bi javnost vzela resno naša opozorila, za katera je čas žal pokazal, da so bila popolnoma utemeljena, pa je bil tednik Demokracija takrat deležen napadov nevladnikov in osrednjih medijev, češ da gre za širjenje nestrpnosti. Naslovnico, ki opozarja, da z množičnimi migracijami v Slovenijo prihaja kultura posilstev, je Društvo novinarjev Slovenije označilo ne le za »spodbujanje nestrpnosti«, temveč tudi za »rasizem«. Ker naj bi šlo za »ideološko« in »neetično« zlorabo medija, je društvo pozvalo k ukrepanju zoper Demokracijo. Na nas pa se je spravilo tudi takratno ministrstvo za kulturo s prijavo inšpektoratu za medije, ker naj bi bila Demokracija širila »rasno nestrpnost«. Zaradi suma, da gre za storitev kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, je inšpektorat predal zadevo policiji. Več o tem lahko preberete v kratkem pogovoru z našim takratnim odgovornim urednikom Jožetom Biščakom. Osrednji mediji, predvsem POP TV in RTV Slovenija, so naslovnico prav tako složno označili za neprimerno, sovražno in nestrpno. No, danes, ko postaja Ljubljana predvsem v večernih urah zaradi tolp migrantov vse bolj nevarna, ko se je število posilstev, ki jih zagrešijo tujci, zvišala kar za 170 odstotkov, lahko rečemo le, da smo imeli na žalost prav.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine