19.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Že 28. poletni tabor Slovenske demokratske stranke

Piše: Andrej Žitnik (nova24tv.si)

Slovenska demokratska stranka že 28. leto po vrsti prireja poletni tabor SDS, ki bo potekal od 22. julija do 5. avgusta 2023.

Tabor se bo pričel s tradicionalnim srečanjem odborov SDS pri letališču v Bovcu. V nedeljo bo organizirano romanje gornikov in Krščanskega foruma SDS v Trento, kjer bo v cerkvi sv. Jožefa v vasi Soča potekala skalaška sveta maša. Nedeljsko popoldne bo namenjeno mali šoli kajaka.

Foto: SDS

V prvem tednu tabora se bomo povzpeli na Zapotoške slapove, Zapotok in planino Lemovje nad Sočo, družili se bomo na raftingu, vozili s kajaki, učili skalnega plezanja in bivakirali v naravi,” sporočajo.

V drugem tednu druženja se bodo podali na tradicionalno gorniško turo do križa na Škrlatici (2740 m), zabavali na raftingu, raziskovali staroselstva pri nas in iskali slovenske korenine. V petek, 4. avgusta, se bodo vzpeli do koče na Doliču (2151 m) ter nato v soboto, 5. avgusta, druženje končali s tradicionalnim vzponom na Triglav (2864 m).

Za vse dejavnosti sprejemamo prijave na elektronski naslov [email protected]. V primeru slabega vremena lahko določene aktivnosti odpadejo. Celotni program si lahko ogledate na tej povezavi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine