30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Lastnik pove Mescu, kar mu gre: Ko boste vi in vam podobni enkrat v življenju vložili svoj denar, ustvarili eno delovno mesto in prispevali s svojim delom v državno blagajno, boste imeli pravico obtoževati delodajalce in lastnike!

»Verjemite, podjetniki, lastniki in delodajalci bodo še naprej ustvarjali dobiček, ustvarjali nova delovna mesta, polnili državno blagajno navkljub g. Mescu in njemu podobnim. Kdo je on, da si dovoli žaliti in obtoževati vse vprek?« je na svojem Facebook profilu zapisal Simon Zavadlav. Njegov zapis je postal viralen, a se je oglasil Simon Premrl, češ da je to napisal on. Gre za zapis, ki ga je Premrl objavil kot komentar na objavo znanega davčnega svetovalca Ivana Simiča, Zavadlav pa ga je očitno samo prepisal na svoj Facebook profil.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

»Ko sem v podjetju ponudil zaposlenim deleže po polovični ceni, kot sem plačal jaz, ni hotel nihče kupiti!? Odgovor vseh je bil enak: “Nismo vsi tako pogumni in neumni, da bi vlagali svoj čas in denar v podjetja.«

Dobiček si delimo vsi zaposleni, izgubo pokrivamo lastniki?! Če podjetje iz objektivnih razlogov propade, vsi izgubimo službo ( lastniki in zaposleni), premoženje in vse prihranke vložene v podjetje, ki je zagotavljalo delo in plače vsem, pa izgubijo samo lastniki. Če delavcu kaj ne paše, lahko stavka, kaj pa lastnik? Ko bo enkrat nekaterim jasno, da brez dela ni jela in da brez vlaganja ni dobitka, bo tako kot je. Ko bo g. Mesec in njemu podobni enkrat v življenju vložil 1€ svojega denarja, ustvaril eno delovno mesto in prispeval 1€ z svojim delom v državno blagajno, bo imel pravico komentirati in obtoževati delodajalce in lastnike podjetij.

Verjemite, podjetniki, lastniki in delodajalci bodo še naprej ustvarjali dobiček, ustvarjali nova delovna mesta, polnili državno blagajno navkljub g. Mescu in njemu podobnim. Kdo je on, da si dovoli žaliti in obtoževati vse vprek? Naj objavi kakšno plačo prejema on in njegovi sodelavci, kdo mu jo plačuje in kakšne bonitete uživa! Naj objavi svoje premoženje in kako ga je dobil? Naj objavi koliko delovne dobe ima in kaj je do sedaj koristnega storil za to državo. Naj pove, koliko lastnega denarja je do sedaj doniral za pomoč potrebnim. Jaz osebno in moje podjetje smo v 28 letih donirali, podarili, sponzorirali več sto tisoč evrov prostovoljno kot družbeno odgovorni in še jih bomo. Ljudje, šport, kultura, humanost potrebujejo konkretno pomoč in ne populizem kot ga izvaja g Mesec in njegova levica.

Pa še o migrantih. Ko bo g. Mesec ali kdo drug iz levice sprejel prvega migranta na svoj dom, potem bo imel pravico obtoževati in nam vsiljevati svoja prepričanja.

Zelo me žalosti, ko prebiram nekatere komentarje ljudi, ki žalijo vse počez in je za njih vsak delodajalec, privatni lastnik tajkun, lopov in še kaj. Ja, kje bi pa delali, če ne bi bilo podjetij, tovarn? Zakaj jih ti kritiki sami ne odprejo podjetja, vložijo svoj denar, čas in še kaj ter zaposlijo sebe in sebi enako misleče? Ja, potem pa bi lahko to podjetje podarili zaposlenim ali družbi kot sami predlagajo in celo zahtevajo po prepričanju levice. Dovolj imam vseh teh nakladaj in populizma. Gremo delat, da bo denar za davke in plače g. Mesca in njegove levice. Nisem strankarski človek in vedno sem in bom podpiral vse dobre ideje ne glede iz katere strani prihajajo.«

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine