7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

(RAZISKAVA EVROPSKE KOMISIJE) Da cepljenje slabi imunski sistem, je odgovorila skoraj polovica Slovencev, kar je največ med državami EU!

Po indeksu informiranosti o cepivih je Slovenija na 21. mestu z indeksom 1,9. To mesto si deli skupaj še s petimi državami. Za nami so le Latvija, Bolgarija in Ciper, ugotavlja poročilo Evropske komisije (TUKAJ).

Na spletnih straneh Evropske komisije so bili nedavno objavljeni rezultati raziskave o cepljenju.

Na vprašanje, ali verjamete, da cepljenje preprečuje bolezni, je pritrdilno odgovorilo 46 odstotkov, z “najbrž” 37 odstotkov, drugi so bili do cepiv skeptični. Povedano drugače – vsak 6. Slovenec dvomi v učinkovitost cepljenja.

Sicer cepivom najbolj verjamejo Nizozemci (97 odstotkov), Finci (97 odstotkov), Švedi (95 odstotkov), Španci (95 odstotkov) in Danci (94 odstotkov). Evropsko povprečje je 85 odstotkov.

Za Slovence so rezultati še slabši, ko govorimo o informiranosti cepljenja. Na vprašanje, ali cepljenje slabi imunski sistem človeka, je kar 49 odstotkov Slovencev odgovorilo z “da”, kar je največ med državami EU.

Po indeksu informiranosti o cepivih je Slovenija na 21. mestu z indeksom 1,9. To mesto si deli skupaj še s petimi državami.

(Slika: Evropska komisija)

Zadnje novice

Sorodne vsebine