-2.4 C
Ljubljana
sobota, 28 januarja, 2023

Pred cerkvijo na Suhi pri Škofji Loki grozeč zapis

Piše: Sara Rančigaj (Nova24tv)

Vandalizmu nad cerkvami ni videti konca, pri čemer tudi v Sloveniji nismo izjema. “Vsi, ki se priklanjate maskam, distanci, cepivom, vladam, politikom in denarju, se priklanjate hudiču. To ni božji hram. Scvrite se v peklu!” so zapisali vandali grozeč zapis pred cerkvijo sv. Janeza Krstnika v Župniji Suha pri Škofji Loki. 

Obiskovalce cerkve sv. Janeza Krstnika na Suhi pri Škofji Loki je pričakal grozeč zapis, ki so ga na tla zapisali vandali. Po vsebini sodeč gre po vsej verjetnosti v tem primeru za goreče proticepilce in zanikovalce virusa, saj obiskovalce opozarjajo, da se s spoštovanjem ukrepov klanjajo hudiču. “Vsi, ki se priklanjate maskam, distanci, cepivom, vladam, politikom in denarju, se priklanjate hudiču. To ni božji hram. Scvrite se v peklu!” so zapisali. 

Kot so zapisali v Družini zahtevno obdobje negotovih epidemioloških razmer in s tem povezanih ukrepov še poglablja stiske ljudi. “Odziv nekaterih je neprimeren. Število težko razumljivih dejanj, uperjenih zoper tiste, ki ukrepe določajo in sprejemajo, kot tudi tiste, ki jih podpirajo ali zgolj spoštujejo, raste.” so zapisali.

Foto: družbena omrežja

To pa ni prvi tovrstni primer vandalizma nad cerkvami v Sloveniji. Januarja je nekdo poškodoval fresko na ljubljanski stolnici – vanjo so vrgli balon z barvo in naredili več tisoč evrov škode. Poškodovali pa so tudi fasado cerkve Marijinega obiskanja na ljubljanskem Rožniku, kjer so na njeno pročelje narisali ministra za obrambo Mateja Tonina.

S cepivom ne moremo in ne smemo povezovati vplivov hudobnega duha

“S cepivom ne moremo povezovati vplivov hudobnega duha,” je pred dnevi pozval novomeški škof Andrej Saje. Kot je škof Saje še zapisal v odzivu na vprašanja vernikov, učiteljstvo Cerkve ne vidi razloga, da bi dvomilo v učinkovitost in varnost cepiva, ki so ga odobrile pristojne institucije, saj je požrtvovalna skrb medicinskega osebja za okužene največji dokaz, da želi uradna medicina v času pandemije bolnikom pomagati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine