6.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Njeno ime je Lucia Whalen Bremer. Je 13-letna bela deklica, ki jo je umoril temnopolti mladoletnik. Nihče ni klečal, medijski mainstream jo je povsem prezrl. Očitno njena barva kože ni bila prava in ni bila karierni kriminalec kot »nedolžni« George Floyd

Piše: C. R.

Njeno ime je Lucia Whalen Bremer. Bila je bela najstnica, ki jo je umoril črnski mladoletnik. Tudi njeno življenje je bilo pomembno. Ker pa je bila belka, medijski mainstream ni objavil podatka, kako je umrla in kdo jo je umoril, saj bi razkritje morilca škodilo njihovi agendi. To je njena zgodba.

»Lucia je bila izjemna, bila je resnično edinstvena. Bila je pogumna, pridna in prijazna do vseh. Njen nasmeh bi osvetlil vsako sobo,« je dejala ravnateljica srednje šole Quioccasin Melanie Phipps, poroča Daily Mail.

Lucio iz Virginije je 26. marca v Gayton Forest Westu v predmestju Richmonda nekdo ustrelil. Strelnim ranam je podlegla v bolnišnici. Policija se je podala na lov za storilcem in ga ob koncu dneva tudi ujela.

Njegovo ime zaradi starosti ni bilo objavljeno, obtožen pa je bil umora druge stopnje, prepovedanega posedovanja strelnega orožja in uporabe strelnega orožja, poroča Henrico Citizen.

Lucia Whalen Bremer. (Slika: RichmondPolice/Facebook)

Bremerjeva družina, ki vodi lokalno proizvodno podjetje Liberty Tree Farm, je v soboto v izjavi za javnost na Facebooku sporočila:

»Kmetija z žalostjo sporoča, da je bila naša ljubljena hči in vesela kmetica Lucia Whalen Bremer 26. marca umorjena v nesmiselnem nasilju s pištolo.«

V javnosti so prišle fotografije mrtve deklice, lokalna skupnost je sporočila, da je »strta in žalostna«. Ravnateljica srednje šole Quioccasin Melanie Phipps se je v izjavi spominjala Lucie:

»Lucia je bila vesela deklica. Rada je pripovedovala šale in nasmejala ljudi. Bila je neverjetna javna govornica, za svoja leta je bila neverjetno modra. Pogovor z njo ni bil pogovor s šolarjem. Njena mama mi je povedala, da njeno ime pomeni svetlobo, tako jo lahko tudi opišem. Izžarevala je srečo, ljubila je našo šolo.«

Policija je sramežljivo sporočila, da je storilec temnopolt mladoletnik. Medijski mainstream je to spregledal.

Po smrti Lucie ni bilo nikakršnega klečanja, le šola je organizirala nočne bedenje v spomin na umorjeno deklico.

Lucia je bila vredna le omembe v kratki novici, medtem ko je bil karierni kriminalec George Floyd deležen globalne pozornosti. A ker je belka, ki jo je umoril temnopolt mladoletnik, je to proti »dnevnemu redu« medijskega mainstreama. O tem se ne poroča, o tem se ne piše.

Počivaj v miru Lucia. Tudi tvoje življenje šteje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine