0.5 C
Ljubljana
petek, 27 januarja, 2023

Nemška javnost povsem šokirana: Verski tekst v arabščini, ki ga je stuttgartski morilec Mohammed objavil tik pred svojim grozljivim zločinom, nakazuje, da bi šlo lahko za umor iz verskih razlogov!

Potem ko so številni nemški mediji poročali, da je bil vzrok za brutalni umor Kazahstanca z nemškim državljanstvom, ki ga je v nemškem Stuttgartu izvršil jordanski Palestinec Issa Mohammed, zasebne narave, vedno glasnejše postajajo govorice, po katerih naj bi razlog za nepredstavljivi zločin tičal kar v veri oziroma verskem fanatizmu. Temu pritrjuje tudi dejstvo, da je Mohammed tik pred izvršitvijo umora na svojem Facebook profilu objavil versko besedilo, napisano v arabščini.

 

Nemško javnost še naprej pretresa nepredstavljivi zločin 28-letnega jordanskega Palestinca Isse Mohammeda, sicer migranta, v Nemčijo prispelega leta 2015, ki je v sredo s katano sredi ulice večkrat zabodel Kazahstanca z nemškim državljanstvom, svojega nekdanjega sostanovalca Wilhelma, in to vpričo njegove 11-letne hčere. Potem ko so sprva praktično vsi nemški mediji trdili, da je šlo za umor iz osebnih razlogov, pa zdaj vedno glasnejše postajajo govorice, po katerih naj bi razlog za nepredstavljivi zločin tičal kar v veri oziroma verskem fanatizmu. To po poročanju spletnega portala Voice of Europe potrjuje tudi dejstvo, da je Mohammed tik pred izvršitvijo umora na svojem Facebook profilu objavil versko besedilo, napisano v arabščini.

Posnetki Mohammedovega Facebook računa, iz katerih je razvidno, da je le nekaj ur pred zločinom objavil zapis, v katerem je v arabščini izpovedal brezpogojno zvestobo Alahu, so se na internetu pojavili v nedeljo. V omenjeni objavi je brutalni morilec zapisal: “V imenu Boga usmiljenega bo umrl vsak človek.” Ob tem je dodal: “Verjemite v vsemogočnega Boga.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine