13.9 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Ne boste verjeli: zdaj že na ljubljanski Pravni fakulteti perejo študentom možgane z menda zloglasnim Orbanovim režimom na Madžarskem

Če smo bili v preteklosti navajeni, da sta v Sloveniji študentom najbolj prali možgane FDV ter Filozofska fakulteta v Ljubljani (pa tudi Fakulteta za socialno delo, ki je nekakšno gnezdo feminizma), pa se takšen pristop seli tudi na ljubljansko Pravno fakulteto.

 

Namreč, na fakulteti organizirajo nekakšen pogovorni dogodek z gostom z Madžarske Zsoltom Szekeresem (vabilo si lahko ogledate TUKAJ). Gre sicer za člana Helsinškega odbora, ki je nekaj podobnega kot v Sloveniji t. i. Helsinški monitor, ki zadnja leta ni več v ospredju, vodila pa ga je razvpita Neva Miklavčič Predan. Kot je znano, je ta organizacija leta 2014 v zvezi z obsodbo v zadevi Patria dejala, da »človekove pravice veljajo za vse in ne le za nekatere«, ob tem pa obsodila protestnike pred sodiščem. No, v vabilu na dogodek na Pravni fakulteti pa je zapisano, da je Helsinški odbor »ena najstarejših in največjih nevladnih organizacij za človekove pravice na Madžarskem, ki prosilcem za azil in žrtvam policijskega nasilja nudi pravno ter druge vrste pomoči, v svojem delovanju pa se zavzema za demokracijo, pravni red in neodvisnost sodstva. V zadnjih letih je Helsinški odbor pod močnim pritiskom, saj je madžarska vlada sprejela številne zakone, ki onemogočajo in v nekaterih primerih celo kriminalizirajo njegovo delovanje.« Kot je še pojasnjeno, bo Zsolt Szekeres na predavanju ta petek govoril o delu Helsinškega odbora na področju varstva temeljnih človekovih pravic prosilcev za azil ter o boju proti vzponu neliberalne demokracije in razpadu načel pravne države.

No, seveda je jasno, da je Helsinški odbor ena od nevladnih organizacij, ki jih financira razvpiti George Soros, slednji pa se je moral s svojim imperijem umakniti z Madžarske, sedaj pa mu zavetje dajejo državne fakultete drugod, med drugim tudi v Sloveniji. Koordinator dogodka je sicer docent na pravni fakulteti dr. Samo Bardutzky, ki po trditvah naših virov velja za migrantoljubca, navsezadnje je tudi koordinator Pravne svetovalnice za begunce in tujce ter vodja Projekta MigRaLE, ki tudi organizira prej omenjeno predavanje. Naši viri opozarjajo na še enega predavatelja, in sicer na dr. Tilna Štajnpihlerja Božiča, ki je vodja Pravne svetovalnice za varstvo pred diskriminacijo (prej Pravne svetovalnice LGBT) in nasploh LGBT-aktivist.

Naši viri tudi opozarjajo, da vplivi levičarskih lobijev v zvezi z migracijami in LGBT delujejo sedaj zelo prikrito, saj denimo pri odpadlih urah predavanj na Ppravni fakulteti organizirajo »alternativna« predavanja s povsem levičarsko orientiranimi vsebinami. Takšno poneumljanje študentov prava pa bo imeli dolgoročne posledice, opozarjajo. Če za zdaj še ni bilo odmevnih obsodb na sodiščih v zvezi s »sovražnim govorom«, se lahko to čez nekaj let spremeni, kajti takrat bodo sedanji študenti, preparirani z migrantoljubjem in LGBT-jem, postali tožilci in sodniki.

Zadnje novice

Sorodne vsebine