1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Mag. Branko Grims predstavil svojo novo knjigo Zmaga dobrega – vodnik za boj proti kulturnemu marksizmu

Piše: A. S.

Včeraj je v središču Ljubljane v prostorih VSO potekala predstavitev nove knjige poslanca SDS mag. Branka Grimsa z naslovom Zmaga dobrega – vodnik za boj proti kulturnemu marksizmu. Uvodni nagovor je imel prvak SDS Janez Janša, pogovor pa je povezoval bivši odgovorni urednik tednika Demokracija in novinar Jože Biščak.

Pred polno dvorano obiskovalcev je Branko Grims spregovoril o glavnih sklopih svoje nove knjige, pred njim pa je o pomembnosti vprašanja, s katerim se knjiga ukvarja, povedal nekaj besed Janez Janša. Poudaril je nevarnost kulturnega marksizma in dejal, da je ključnega pomena, da imamo končno tudi v slovenščini celovito knjigo, ki obdeluje to problematiko. Izpostavil je, da kulturni marksizem uničuje tradicionalne vrednote in koncept družine. Opozoril je, da bo v primeru zmage kulturnega marksizma in zloma vrednot, ki držijo skupaj neko družbo, prostor Slovenije in Evrope zasedel islam, ki za razliko od s kulturnim marksizmom okuženih sodobnih evropskih družb še vedno ohranja visoko rodnost in pomembnost družine.

Po kratkem uvodu Janeza Janše je besedo prevzel Branko Grims, ki je po točkah predstavil vsebino knjige in problematiko kulturnega marksizma. Razložil je, da kulturni marksizem zaobjema različne sodobne levičarske miselne tokove in strategije, temelj katerih so ideje italijanskega marksista Antonija Gramscija in filozofov Frankfurtske šole, ki je nastala v začetku 20. let v Nemčiji, po prihodu Hitlerja na oblast pa so njeni ideologi pobegnili v ZDA, kjer so jih sprejeli na prestižnih univerzah. Jože Biščak je opozoril, da so se po vojni večinoma vrnili v Evropo.

Branko Grims je v svoji knjigi glavne posledice kulturnega marksizma razdelil v tri sklope. Prvi je LGBT+ ideologija, drugi je trenutno vsiljevanje t.i. »zelene agende«, tretji pa seveda multikulturalizem. Najprej je spregovoril o teoriji spola in LGBT+ ideologiji. Opozoril je, da hoče kulturni marksizem uničiti tradicionalno družino in da smo ravno temu priča pri širjenju LGBT+ ideologije v šole. Dejal je, da se to dogaja tudi v Sloveniji in svetoval vsem staršem, da takšne primere prijavijo, saj gre za kršitev ustave, ki določa, da lahko starši vzgajajo svoje otroke v skladu s svojimi vrednotami. »Spola sta le dva duševnih bolezni pa je nešteto«, je povedal in dodal, da teorija spola nima nobenega opravka z biologijo ali znanostjo, temveč gre za ideološko pranje možganov otrokom.

Zatem se je posvetil vprašanju sodobnega okoljevarstva in zelene agende ter širjenja panike glede globalnega segrevanja in boja proti fosilnim gorivom. Rekel je, da tovrstne zadeve nimajo nič opraviti z dejanskim varovanjem in okolja. Izpostavil je, da avto na gorivo dizel povzroči veliko manj škode kot električni avtomobili, katerih izdelava močno obremenjuje okolje. Gre za to, da si hočejo levičarji na vsak način prilastiti vaš denar in si zato izmišljujejo razna pravila in davke. Trenutna slovenska vlada, ki je po mnenju Grimsa »najbolj ekstremno leva vlada v Evropi« je klasičen primer tega. Tudi glede globalnega segrevanja je poudaril, da gre za pojave, ki niso povezani s človekom, temveč živimo pravzaprav med dvema ledenima dobama.

Foto: A. S.

Glede multikulturalizma je Branko Grims dejal, da gre za veliko zamenjavo prebivalstva in da je slovenska vlada izdala interese Slovenije, ko je podprla relokacijo migrantov po Evropi. Islamizacija je resnična grožnja, ki ogroža evropske vrednote. Medtem na zahteve muslimanskih imamov, ki so tako verski kot politični voditelji, nekatere evropske države razmišljajo kako vključiti šeriatsko pravo v sklop evropskih zakonov, kar je nepredstavljivo, je dejal Grims. Opozoril je tudi na nevarnosti t.i. »no-go con«, kjer veljajo pravila priseljencev in kamor si policija več ne upa.

Opozoril je, da so prihajajoče evropske volitve zaradi zaskrbljujočega stanja v katerem se je znašla Evropa zelo pomembne in pozval vse naj se udeležijo volitev in volijo desne politike, ki naj bi delali v interesih evropskih narodov. »Danes Evropo lahko rešimo, čez pet let se zna zgoditi, da bo Evropa že neprepoznavna, oziroma je ne bo več«, je rekel.

Branko Grims je na predstavitvi poudaril tudi, da levičarji vedno govorijo nasprotno od resnice ter da so najboljše orodje proti njim zdravorazumski argumenti. »Sicer so bili spredaj danes novinarji RTV Slovenija, vendar pa niso prišli na samo predstavitev. To, da tu ni nobenih medijev je dokaz, da se bojijo argumentov ter da pravzaprav kršijo pravico do svobode govora«, je bil oster Grims. Po njegovem mnenju je svoboda govora najvišja vrednota vsake civilizirane družbe, omejevanje slednje pa pomeni dvakratno kršitev človekovih pravic; prvič krši pravice tistemu, ki mu ne pusti do besede in drugič tistemu, ki ga prikrajša za določene informacije. Ravno slednje pa počnejo osrednji levičarski mediji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine