12.7 C
Ljubljana
sobota, 25 marca, 2023

Ljudje, ki ne morejo več obnoviti zdrave pameti

Piše: Jože Biščak

Izkrivljanje dejstev in povedanega se zadnje mesece v Sloveniji širi kot kuhinjska plesen. Označevanje ljudi z rasisti je postalo še posebej priljubljeno in je kot iz Sorosovega učbenika, kajti proti takim obtožbam malodane ni obrambe.

Zdaj slišim, da je Normo Brščič (domnevno zaradi rasističnih izjav v oddaji Faktor) in programskega direktorja TV3 Tomaža Taškarja  ovadilo Društvo novinarjev Slovenije (DNS). Slava (beri: pet minut v udarnih terminih) oblikovalcev seznamov slovenskih »rasistov« jim je zagotovljena, končno so prišli do točke, ko zdrave pameti (če so jo sploh daj imeli) ne morejo več obnoviti, njihov sveti boj proti drugače mislečim se je osredotočil na budno spremljanje konservativne misli, češ moramo biti pozorni, kaj utegnejo ljudje, kakršna je Norma Brščič ali mi na Demokraciji, naslednjič potegniti iz svojega »reakcionarnega« klobuka.

Voditeljica Faktorja ni z ničemer spodbujala k nasilju, niti ni rekla, da bi bilo treba nad drugimi rasami (v tem primeru črnci) izvajati nasilje. To, da imajo prebivalci Afrike nižji inteligenčni kvocient (IQ), je dejstvo. Res pa je, da politično korektni menijo, da so IQ in rase družbeni konstrukti. Niso. So biološke in genetske značilnosti, ki so znanstveno priznane. In zelo pomembne tudi za same rase. Ali veste, da nekatera zdravila (predvsem za srce in ožilje) pri različnih rasah različno učinkujejo? Zato je pred poldrugim desetletjem ameriška agencija za zdravila odobrila prvo zdravilo za črnce. Ali je potemtakem tako zdravilo rasistično? Nikakor ne. Rešuje življenja, saj vsa življenja štejejo. Če bi poslušali DNS ali POP TV, kjer so napadli Normo Brščič, različnih zdravil za različne rase sploh ne bi smeli izdelovati, ker je to rasistično. Še posebej, ker so rase socialno-politični konstrukt, mar ne?

Ali IQ. Različne celine imajo različne danosti, imajo bolj in manj ljudem prijazna okolja in klime. Povsem normalno je in prav nič izključujoče, da evolucija ljudem ponekod zaradi toplega podnebja, kjer je obilo hrane čez vse leto in kjer za beg pred nevarnostjo potrebuješ le hitre noge, ni dala daru pretiranega razmišljanja, za razliko od surovih razmer na severu Evrope (ali kar v Evropi nasploh), kjer so morali ljudje zelo napenjati možgane, kako preživeti obdobje, ko ne morejo pridelati (ali uloviti) hrane, in kako to hrano skladiščiti. Povedano drugače. Norma Brščič je jasno povedala, da so med rasami biološke in genetske razlike. In to naj bi bil rasizem? Lepo prosim, saj so z uma.

Tudi Demokracijo in mene so zaradi domnevnega rasizma v DNS že ovadili. Prvič leta 2018 zaradi naslovnice, lani smo bili večkratno ovadeni zaradi satiričnega zapisa Aleksandra Škorca. Samo čakamo lahko, kaj si bodo naslednjič izmislili. Nič nima realne podlage, gre preprosto zato, da zganjajo gonjo proti tistim, ki ne tulijo v isti rog kot medijski mainstream, in vsemu, kar samo diši po konservativizmu ali desnici.

Bom rekel takole. Ko Normo Brščič in Demokracijo (tudi Nova24TV je v tej »slavni« druščini) obtožujejo rasizma, to ni le klevetniška laž, ampak so te obtožbe same po sebi rasistične; ofenziva protirasizma je bolj rasistična od samega resničnega rasizma. Izrabljanje rase je že desetletja priljubljeno orožje iz arzenala kulturnih marksistov. Predvsem pa je protirasizem za nevladne organizacije in vreščeče zafrustrirane aktiviste donosen posel. Z davkoplačevalskim denarjem se ustanavljajo protirasistična društva, ki »priskočijo na pomoč« žrtvam rasizma, direktorji teh združenj in društev si ustvarijo ime ter z roko še bolj sežejo v proračunsko malho, mediji jim zagotovijo popularnost. V resnici gre za prevarante najslabše vrste. Čudi le, in to je neverjetno, da vse to deluje.

Jože Biščak je glavni in odgovorni urednik revije Demokracija ter predsednik Slovenskega združenja domoljubnih novinarjev

*Komentar je bil kot daljša izjava v primeru Norme Brščič objavljen na portalu Nova24TV

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine