7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Levičarji javno kričijo, da vlada razprodaja premoženje, a njihovi nadzorniki ravnajo ravno nasprotno – so proti temu, da KAD odkupi terjatve Yorka do Save, SDH pa odkupi delnice Yorka v Savi

Piše: P.T.

»Zaščitimo domači turizem pred razprodajo!« zadnje čase na ves glas kričijo v levi opoziciji in zahtevajo, da vlada uveljavi predkupno pravico in odkupi od sklada York okoli 43-odstotni delež družbe Sava. Ampak ker nas zgodovina uči, da je bila levica vedno dvolična, saj javno dela eno, skrivoma pa drugo, tokrat ni nič drugače. Na seji Nadzornega sveta KAD so proti uveljavitvi predkupne pravice glasovali – levičarji.

Minuli petek je bila seja Nadzornega sveta KAD, na kateri naj bi potrdili predlog sporazuma med upravama SDH in KAD. Predlog sporazuma je predvideval, da SDH odkupi delnice Save, ki jih ima v lasti luksemburški sklad York in ki je prek podjetja Sava Turizem lastnica pomembnega dela turistične infrastrukture na Obali, Bledu in severovzhodu Slovenije. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah predlog sporazuma ni bil potrjen. Kje se je zalomilo?

Kot navaja naš vir, predloga za uveljavitev predkupne pravice niso izglasovali, ker sta predstavnika upokojencev (Boris Žnidarič in Mirko Miklavčič) ter predstavnik sindikatov (Ladislav Rožič) glasovali proti predlogu uprave KAD, da SDH odkupi delnice, katere ima York v Savi, KAD pa prevzame terjatve Yorka do Sava. Za ta predlog so po drugi strani glasovali trije predstavniki kapitala.

Torej, levičarji oziroma odkriti podporniki političnih strank, ki ob pomoči medijskega mainstreama javno tulijo, da desnosredinska vlada razprodaja turistično premoženje (kar je seveda tudi zavajanje, saj je York v zasebni lasti, kupil je tudi tednika Mladina), na skrivaj delajo ravno nasprotno od tega.

Jutri, v ponedeljek, 21. februarja, bo še ena seja Nadzornega sveta KAD d.d.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine