6.4 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Dnevnikov urednik Darijan Košir poskrbel za nesramen komentar ob veličastni zmagi slovenske košarkarske reprezentance!

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

“Uf, 118 pik proti svetovnim podprvakom, v momentih igra za sladokusce, Dončič spektakularen. A če bi bili danes brez njega, bi s temi rupniki in blažiči težko premagali tudi Madžare,” se je na zelo neokusen način odzval Darjan Košir na zmago košarkarske reprezentance proti Argentini.

Slovenski ljubitelji poletnih olimpijskih iger v Tokiu veliko upov polagajo v slovensko košarkarsko reprezentanco. Evropski prvaki iz leta 2017 so se po uspešnem kvalifikacijskem turnirju v Litvi uvrstili na zgodovinske prve olimpijske igre. Tudi tokrat je osrednje ime eden najboljših košarkarjev ta hip, Luka Dončić.

Na svojem prvem nastopu je proti njim stala reprezentanca Argentine, poraženka finala na zadnjem svetovnem prvenstvu na Kitajskem.  Ob tem Slovenci igrajo še proti zadnjim svetovnim prvakom Špancem in gostiteljem Japoncem. Za slovensko košarkarsko reprezentanco se turnir ni mogel pričeti bolje kot s suvereno zmago nad Argentinci (118:100).  Z odlično ekipno igro v obrambi so popolnoma zaustavili Argentince. Gavči v obrambi niso imeli nobenega načrta, kako zaustaviti zelo razpoloženega Dončiča. Le-ta se je zaustavil pri 48 točkah, 11 skokih, petih podajah in kar treh blokadah. Podrl je tudi slovenski rekord po doseženih točkah, kar je še en mejnik za mladega slovenskega športnika.

Luka Dončić in Luis Scola. Dončić je ob zmagi Slovenije dosegel 48 točk, njegovi soigralci pa so odlično igrali v obrambi. (Foto: Posnetek zaslona, MMC RTV SLO)

Darijan Košir poskrbel za poniževalno izjavo ob prvi zgodovinski zmagi slovenske košarkarske reprezentance
Veliko ljubiteljev slovenske košarke je navdušeno pozdravilo igro Dončića. Enako borbenost vseh Dončićevih soigralcev v obrambi. Se pa najdejo tudi taki, ki se javno zmrdujejo nad nekaterimi slovenskimi košarkarskimi reprezentanti. Tako se je oglasil Darjan Košir, nekdanji direktor Ukoma v Pahorjevi vladi, kasneje urednik na Delu in Dnevniku.

Neposrečen zapis Darijana Koširja. (Foto: Posnetek zaslona-Twitter)

“Uf, 118 pik proti svetovnim podprvakom, v momentih igra za sladokusce, Dončič spektakularen. A če bi bili danes brez njega, bi s temi rupniki in blažiči težko premagali tudi Madžare,” zapiše Košir. Takšno izjavo lahko le zapiše popolni nepoznavalec košarke in slovenske košarkarske reprezentance. Res je, da je Luka Dončić prikazal spet eno izvrstno predstavo, vendar brez pomoči preostalih soigralcev predvsem v obrambi te zmage ne bi bilo. Če pa Košir ne opazi doprinosa vsakega reprezentanta k tej zmagi, pa je bolje, da ne komentira in molči.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine