12.4 C
Ljubljana
sreda, 2 oktobra, 2024

KONČNO! Nasilnih migrantov v dijaškem domu imajo dovolj, zato se bodo z njimi »pogovarjali« samo – policijski specialci

Prebivalcem Bihaća je zaradi vse bolj predrznega obnašanja migrantov očitno počil film, zato se bodo z njimi ukvarjali le še policijski specialci. Kot poroča portal Biščani.net, so policijske specialne enote včeraj v popoldanskih urah vdrle v bihaški dijaški dom, kjer se že nekaj mesecev zadržuje okoli tisoč migrantov, pri njih so našli tudi ogromno količino hladnega orožja, zlasti nožev.

 

Kot je poročal portal, so policisti zasegli kar 49 nožev, tri sekire, kovinske palice in ostale predmete, ki lahko povzročijo poškodbe. Policija je zasegla tudi večjo količino rastlinskih listov, za katero sumi, da gre za marihuano. Ob tem je aretirala tudi več ljudi zaradi suma, da so organizatorji ali povzročitelji več incidentov, ki so se zgodili minulo nedeljo. Kot je pojasnila predstavnica bihaške policije Snježana Galić, je v akciji sodelovalo 170 pripadnikov vseh policijskih postaj v kantonu, pa tudi kriminalisti in specialci.

Policijska akcija se je zgodila po nedeljski prijavi o fizičnem spopadu med dvema migrantoma. Šlo je za državljana Irana, pri čemer je eden drugega hudo ranil z lesenim predmetom. Kasneje se je v dijaškem domu spopadlo več migrantov, pri čemer so bili zaradi uporabe nekateri tudi poškodovani in so na zdravljenju v bolnišnici. Do spopada je prišlo, ko je skupina Afganistancev napadla Irance. Kasneje pa so Afganistanci napadli tudi policiste, saj so z oken dijaškega doma metali kamenje nanje, ob tem so poškodovali službeno vozilo policije. Ko je policist s pištolo izstrelil štiri naboje, so se napadalci umaknili z oken.

Z dogodkom je bilo seznanjeno tudi tožilstvo bihaškega kantona, policija pa še preiskuje identiteto napadalcev. Dijaški dom sicer stražijo pripadniki varnostne agencije pod poveljstvom mednarodne organizacije za migracije. Izkazalo pa se je, da je varovanje precej slabo in da varnostniki ne zmorejo zagotavljati zadostne stopnje varnosti, saj se je v zadnjem času na tem območju močno povečalo število nasilnih dejanj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine