14.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 7 oktobra, 2024

Znani so neuradni rezultati županskih volitev v Kočevju, zmaga očitno pripada dosedanjemu podžupanu

Piše: Nova24tv.si

Na današnjih nadomestnih volitvah za župana v občini Kočevje je po neuradnih izidih zmagal podžupan Gregor Košir. Prejel je 69,18 odstotka glasov. Za kandidata SDS Roberta Tomazina je glasovalo 16,16 odstotka volivcev, za kandidatko SNS Alenko Jelenovič 10,10 odstotka in za kandidatko SD Vesno Lisac 4,56 odstotka volivcev, je objavila občinska volilna komisija.

Od 13.004 volilnih upravičencev jih je glasovalo 4579, kar predstavlja 35,21-odstotno volilno udeležbo.

Gregor Košir, ki po odhodu Vladimirja Prebiliča začasno opravlja funkcijo župana, je z izidom zadovoljen, želel bi si le malo višjo volilno udeležbo. Kljub temu da je veljal za favorita, volilna kampanja po njegovi oceni ni bila lahka. Že jutri namerava nadaljevati z delom na več kot 15 projektih, ki ji trenutno vodijo v občini.

Drugouvrščeni Robert Tomazin je po razglasitvi rezultatov dejal, da razočaranje niti ni prisotno. Koširju je “športno” čestital za zmago, čeprav bo po njegovem “časa za praznovanje zelo malo, dela pa je obilo“. Tomazin si želi, da bi novi župan prevzel ideje, ki so bile predstavljene med volilno kampanjo s strani vseh kandidatov za župana Kočevja. Na ta način bi namreč obogatil delo in življenje občanov Kočevja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine