16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Inštitut 8. marec je svoje politične agitacije prenesel še v mednarodni prostor

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

Inštitut 8. marec z objektivnostjo nima kaj veliko skupnega, kar bi sicer človek pričakoval od neke nevladne organizacije, ki se napaja iz javnih sredstev. To vedno znova dokazujejo s svojimi dejanji. Sedaj so namreč v luči prihajajočih državnozborskih volitev pričeli nagovarjati slovenske konzule, da bi jim pomagali pri širjenju novice o volitvah in spodbujanju državljanov, da se volitev udeležijo.

“Pišemo vam, ker želimo povečati udeležbo na slovenskih državnozborskih volitvah 24. aprila. Prosimo vas, da nam pomagate pri širjenju novic o volitvah in spodbujanju slovenskih državljanov, da se volitev udeležijo. Na žalost imamo v Sloveniji v zadnjih letih nizko udeležbo na volitvah,” so zapisali uvodoma in ob tem dodali, da si to prizadevajo spremeniti.

Oddaja glasu na volitvah je po besedah Inštituta 8. marec nujna za zdravo demokracijo in nam omogoča gradnjo lepše in boljše prihodnosti. Kot pravijo, so se pri Inštitutu odločili, da bodo začeli kampanjo “Gremo volit” in spodbujali ljudi, da se udeležijo volitev. “V priponkah pošiljamo natančna navodila za glasovanje iz tujine. Prosimo vas, da jih delite s svojimi članicami in jih spodbudite, da se udeležijo volitev. Za dostop do datoteke bi prosila vaš elektronski naslov,” so izpostavili in dodali, da se že vnaprej zahvaljujejo za pomoč. Resnično zanimivo, od kod jim ideja za to in pa seveda od kod jim dotični elektronski naslovi.

Glede na to, da je znano, da stranke KUL-a, kot so opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB, podpirajo predlog zakona, s katerim želi Inštitut 8. marec odpraviti škodljive posege politike “z enim zamahom”. Gre za zakon, ki je po besedah Inštituta nastajal več zadnjih mesecev in naj bi “z enim zamahom odpravil številne škodljive zakonske spremembe, sprejete v tem mandatu parlamenta”. Med drugim želijo zmanjšati vpliv politike na šole, vrniti samostojnost državnih tožilcev in ministru za kulturo vzeti možnost, da se samovoljno odloča okrog dodelitve javnih sredstev.

Foto: STA

Koalicija je črno na belem razkrila, da je očitno, da se gredo v resnici predvolilno kampanjo
Ker si je koalicija drznila izraziti pomisleke, da bi morali državljani sodeč po zakonu Inštituta 8. marec, turistične bone in pomoči vrniti, ki so bile dane v okviru protikoronskih svežnjev, so pri Inštitutu 8. marec odzvali v smislu, kako naj bi pri tem šlo za “umazano diskreditacijsko propagando najslabše vrste”. Ob tem pa še dodali, da očitno oblast podcenjuje ljudi in si misli, da se da z ljudmi manipulirati. Nedvomno je zanimivo, da so v okviru tega tudi napovedali, da bodo ob koncih tedna potovali po Sloveniji in organizirali lokalne akcije z namenom zbiranja podpisov.

Spomnimo. Inštitut 8. marec, ki je svojo pot začel kot še ena nevladna organizacija z izpostavljanjem problematike žensk, v zadnjih letih pa se je prelevil v levičarsko politično aktivistično skupino je na družbenem omrežju Tiktok zagnal svojo kampanjo, katere namen naj bi bil vabljenje mladih na udeležbo na volitvah.  Kampanja se na Tiktoku odvija pod ključnikom #potrebninovevlade po zadnjih podatkih pa so razni videi mladih pod tem sloganom zbrali že 1,4 milijona ogledov.

 

S tem, ko Inštitut 8. marec dela akcije in deli letake, izvaja politično propagando, ki gre na roko KUL-ovcem in ostalim izbrancem levega pola. Kakšno “naključje”, da se to dogaja ravno v času pred volitvami. Očitno pa inštitutu agitacija doma ne zadostuje, zato poskušajo priti v stik še s konzuli po svetu, da bi ti z njihovimi “objektivnimi” vsebinami informirali Slovence po svetu z namenom, da bi levemu polu namenili svoj glas. Ker nas zanima, kdo jih je pooblastil za tovrstno agitacijo po svetu, smo se odločili, da na inštitut pošljemo novinarsko vprašanje in jih povprašamo okrog tega.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine