22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Na avtocesti verižno trčenje, zalotili tudi motorista brez vozniške in pod vplivom alkohola

Včeraj okoli 12. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena, da se je na dolenjski avtocesti, med predoroma Mali vrh in Debeli hrib, v smeri Ljubljane zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo pred seboj, ki se je ustavljalo zaradi kolone pred njim. V nesreči so bili v vozilu udeleženca lažje poškodovani voznik in trije potniki. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil do 13. ure oviran promet v smeri Ljubljane.

 

Včeraj okoli 16. ure se je v križišču Štajerske ceste in Šlandrove ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil. 53-letni voznik osebnega vozila je vozil naravnost po Štajerski cesti v smeri rondoja Tomačevo, prevozil rdečo luč na semaforju in trčil v desni bok vozila 38 letne voznice, ki je v tistem času pravilno zavijala iz Štajerske ceste, levo proti Šlandrovi ulici. Vozilo voznice je odbilo proti Šlandrovi ulici, kjer je med prevračanjem trčilo v dve stoječi vozili in obstalo na strehi. Povzročitelj nesreče in 38 letna voznica sta bila v nesreči lažje telesno poškodovana. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj okoli 19.30 se je na   regionalni cesti med Kamnikom in Mengšem zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik motornega kolesa vozil iz smeri Mengša proti Kamniku in nameraval v križišču zaviti levo, vendar je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad vozilom in padel po vozišču. V nesreči se je lažje poškodoval. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,93 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako je bilo ugotovljeno,   da   je   motorno kolo vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Brežiški policisti so bili okoli 9.30 obveščeni o prometni nesreči v Velikih Malencah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja v promet trčil v 38-letnega   motorista.   Lažje   poškodovanega motorista so oskrbeli v bolnišnici, povzročitelju nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

V noči na 7. 8. so črnomaljski policisti med kontrolo prometa v Ručetni vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila Opel astra. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Med postopkom so ugotovili, da gre za 36-letnetga kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,74 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so kršitelju zasegli in mu izdali plačilni nalog ter na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine