16.4 C
Ljubljana
četrtek, 29 julija, 2021

[Video] V ZDA v dveh dneh našli mrtva dva nekdanja republikanska senatorja: Vpletena tudi Clintonova fundacija?

V ZDA so v razmaku dveh dni ubili dva nekdanja republikanska senatorja iz dveh različnih zveznih držav. Motiv zaenkrat ostaja neznanka, preiskave potekajo, ravno tako pa ni znano, ali je šlo zgolj za naključje ali pa sta smrti dveh nekdanjih politikov povezani.

V torek, 4. junija, so na domu v okrožju Randolph v Arkansasu našli mrtvo 56-letno nekdanjo republikansko državno senatorko Lindo Collins-Smith. Po poročanju Fox Newsa policija primer preiskuje kot umor. V Oklahomi pa so dan pozneje ravno tako na njegovem domu v Normanu našli mrtvega nekdanjega republikanskega državnega senatorja Jonathana Nicholsa.

Policija je potrdila, da je bila vzrok Nicholsove smrti ravno tako strelna rana. Več informacij zaenkrat niso želeli dati, ravno tako pa niso želeli razkriti, ali je šlo za samomor. Preiskavi o smrtih sta še vedno v teku, oblasti pa niso izdale nikakršnih dodatnih podrobnosti o umoru dveh konservativnih politikov.

“Senator Jonathan Nichols je bil najbolj briljanten politični, pravni um v oklahomski državni zakonodaji, ki je neumorno delal kot senator in vrsto let pomagal voditi našo državo naprej,” je o Nicholsu povedal njegov naslednik v 15. okrožju, državni senator Rob Standridge.

“Bila je strasten glas za svoje ljudi in bližnja članica naše rebublikanske družine. Molimo za njene ljubljene v teh težkih časih,” so sporočili predstavniki arkansaških republikancev preko Twitterja. Collins-Smithova je svojo politično kariero začela na strani demokratov, a je nato prešla v republikanski tabor, kjer si je prizadevala za zakon, ki bi zaščitil šole in otroke pred agendo transspolnikov.

Namreč, predlagani zakon je omejeval transspolnike na rabo toaletnih prostorov glede na njihov biološki spol. Ravno tako je Collins-Smithova v letu 2015 vodila preiskavo o manjkajočih 27 milijonih dolarjev, ki so izginili iz blagajne socialne službe za zaščito otrok. Primer je takrat zbudil zanimanje javnosti, ker socialna služba ni želela dati otrok v skrbništvo starih staršev kljub odločitvi sodišča.

Video  https://www.youtube.com/watch?v=082VojvPWdo

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine