7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

(VIDEO) Pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu se je iz protesta zažgal ameriški vojak – “Kakšen idiot!”

Piše: C. R. 

Pred izraelskim veleposlaništvom v Washingtonu se je v nedeljo zažgal pripadnik ameriške vojske, s čimer je po poročanju ameriških medijev izrazil nasprotovanje izraelski ofenzivi na območju Gaze. Reševalci so ga zaradi hudih opeklin odpeljali na zdravljenje v bolnišnico, kjer je kasneje umrl.

Reševalce v Washingtonu so v nedeljo sredi dneva obvestili, da se je pred izraelskim veleposlaništvom zažgal moški v vojaški uniformi. Izkazalo se je, da je šlo za aktivnega pripadnika ameriške vojske, poročajo ameriški mediji in francoska tiskovna agencija AFP. V videoposnetku, ki ga je pridobila ameriška mreža CNN, je vojak pred dejanjem dejal, da “ne bo več sokriv za genocid”. Dodal je, da je to, kar namerava storiti, minimalno trpljenje v primerjavi s trpljenjem Palestincev. Nato je zakričal “svoboda Palestini”, se polil z vnetljivo tekočino in zažgal.

Tiskovna predstavnica ameriških zračnih sil Rose Riley je potrdila, da je šlo za aktivnega pripadnika oboroženih sil ZDA. Utrpel je zelo hude poškodbe, zato so ga reševalci prepeljali v eno od bolnišnic v Washingtonu, kjer pa je podlegel poškodbam. Drugih podrobnosti za zdaj ni navedla.

To sicer ni prvi tovrsten primer, saj se je po navedbah CNN decembra pred izraelskim konzulatom v Atlanti prav tako zažgala neznana oseba. Po navedbah policije je šlo verjetno za “skrajno dejanje političnega protesta”. Na prizorišču so namreč takrat našli palestinsko zastavo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine