26.1 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(VIDEO) Nasilni izgredi eritrejskih migrantov v Stuttgartu: poškodovanih 26 policistov

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Na splet je pronical posnetek nasilnih izgredov v Stuttgartu. Nemčija je z sprejemom Eritrejskih migrantov sprejela tudi njihove notranje etnične konflikte. V spopadu je bilo poškodovanih 26 policistov, ki so skušali ustaviti nasilje in 6 Eritrejcev (štirje udeleženi dogodka in dva protestnika). 

Eritrejski spopad je samo zadnji v seriji spopadov nacionalnega konflikta, ki ga je Evropa uvozila s politiko “odprtih vrat”. Na dogodkih se navadno spopadejo pristaši eritrejskega diktatorskega režima in njihovi nasprotniki. Med njimi pogosto izbruhne množično nasilje. Nemški policisti so bili tokrat primorani odvzeti prostost 228 posameznikom. Aktiviranih je bilo približno 300 policistov.

Eritrejskega dogodka se je udeležilo med 80 in 90 ljudi. Te je nato napadlo več sto nasprotnikov Aferkijevega režima, v svoje sonarodnjake in policijo so metali kamenje in kovinske palice. Policisti so jih obvladali s prisilnimi sredstvi, med drugim tudi s solzivcem. Namestnik vodje policistov iz Stuttgarta Carsten Höfler je za medije povedal, da niso pričakovali tako velike števila nasilnežev, niti nasilja, ki ga lahko vidite v spodnjem posnetku.

 

Policisti so nato udeležence dogodka pospremili na varno lokacijo.

Uvožen konflikt
Kot že rečeno gre le za enega od serije konfliktov, ki so izbruhnili med Eritrejci. Ti so medsebojno razdeljeni. Tiste, ki so zapustili državo zaradi nasilnega režima, jezijo javne manifestacije tistih, ki so državo zapustili zaradi iskanja boljših ekonomskih priložnosti. Deutche Welle sicer poroča, da v Eritreji sodni sistem, civilna družba ali neodvisni mediji ne obstajajo.

Podobni izbruhi so doslej izbruhnili že v Izraelu, na Zahodu Nemčije, Švedski, Nizozemski, Švici in verjetno še kje, kjer o problematiki migracij velja zapoved medijskega molka.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine