11.2 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

V Rimu provladne demonstracije privržencev Lige

Več deset tisoč privržencev vlade stranke Liga iz celotne Italije se je danes zbralo na provladnih demonstracijah. Demonstracij v središču Rima se med drugim udeležujejo italijanski notranji minister Matteo Salvini ter več članov italijanske vlade, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

“Poskušajo strmoglaviti to vlado, a če držimo skupaj, nas nihče ne more zaustaviti,” je dejal Salvini. Glede proračunskega spora z Brusljem je še dodal, da če so mogočne skupine oblastnikov proti italijanski vladi, to pomeni, da delajo prav v dobro 60 milijonov Italijanov. “Ne bomo odnehali,” je še dejal podpredsednik italijanske vlade.

Salvini se je tudi odzval na izgrede, ki spremljajo proteste rumenih jopičev v Franciji, a hkrati pokazal razumevanje za proteste. “Sem proti kakršnikoli obliki nasilja. A moramo reči, kdor seje revščino, žanje proteste,” je še dejal in dodal, da je Bruselj “izdal evropske sanje”.

“Trdo bomo delali za novo evropsko družbo, ki bo temeljila na zaposlovanju, gospodarski rasti in družbeni enakosti,” je še napovedal. Kot največji dosežek sedanje italijanske vlade je omenil velik upad prihoda migrantov po zaslugi zaprtja italijanskih pristanišč.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine