7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

To je dvoličnost “humanitarnega” Sorosa: Medtem, ko financira proteste proti podnebnim spremembam, ta bogato služi na račun črpanja nafte!

Medtem ko nevladne organizacije okrog kontroverznega milijarderja Georga Sorosa okrepljeno spodbujajo gibanja za borbo proti podnebnim spremembam po vsem svetu, je njegov mednarodni naložbeni sklad kupil delež v teksaškem naftnem podjetju in na račun najdbe naftnih nahajališč že kuje dobičke, s katerimi bo financiral nove levičarske projekte.

Široko razširjen imperij Georga Sorosa je v zadnjih mesecih podpiral številne lažne državljanske organizacije, ki so sodelovale pri motenju reda v številnih večjih evropskih mestnih. Soros sicer navzven velja za ljubitelja migracij, a je dejstvo, da jih ta ne podpira zaradi humanitarnih razlogov, kot je to mogoče videti navzven, ampak izključno zaradi profita. Interes ameriškega milijarderja za zaščito planeta je tako le površen.

Poslovni portal Yahoo Finance navaja besede psevdo-humanističnega financerja: “Če je investiranje zabavno, če se zabavate, verjetno ne zaslužite. Dobra naložba je dolgočasna.” Očitno se Soros zabava v financiranju skupin, odgovornih za podnebno histerijo in demonstracije. Zanimivo pa je, da njegov denar prihaja iz naložb v podjetja, ki se ukvarjajo s pridobivanjem fosilnih goriv.

Polno “naključij” okrog nakupa delnic v naftnem podjetju
Sklad Sorosa je v zadnjem četrtletju leta 2019 opravil kar tri večje nakupe v Združenih državah Amerike. Posel s podjetjem za video igre Activision Blizzard, ki služi s prodajo priljubljenih iger kot sta “Call of duty” in “World of Warcraft”, se sicer ni izšel tako, kot si je zamislil. Najboljše pa se mu je nedvomno izšel posel v zvezi z naftnim podjetjem v Teksasu Pioneer. Delež denarja, ki ga je ta vložil v nakup delnic, je skoraj zanemarljiv, glede na to koliko je zaslužil. Ta je namreč kupil poceni delnice, ker so ravno takrat izbruhnili protesti proti podnebnim spremembam, poroča agencija V4NA. “Naključje” pa tako, da je ravno takrat kupil delnice.

Kmalu zatem, ko se je Soros odločil za nakup delnic, je naftno podjetje našlo nova najdišča in vrednost delnic je poskočila. Na račun kar 6 odstotkov večjih prihodkov, kot so jih v podjetju pričakovali, lahko Soros pričakuje, da bo njegov profit v kratkem obdobju narasel med 10 in 12 milijoni ameriških dolarjev.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine