16.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Soros in druščina grozijo Twitterjevim oglaševalcem

Piše: Ivan Šokić

Skupina 26 aktivističnih in nevladnih organizacij je objavila javno pismo podjetjem, ki oglašujejo na Twitterju v katerem so oglaševalce pozvali naj razmislijo o svojih odločitvah, če bo novi lastni družbenega omrežja uvedel določene spremembe. Gre za stare preizkušene taktike radikalne levice, ki na tak način finančno izčrpava svoje nasprotnike. Musk je po drugi strani opozoril, da se za pismom skrivajo George Soros in ostali neoliberalci iz vrst Clintonove in Obamove administracije, ki želijo nadzorovati pretok informacij. 

Potem ko je skupina aktivističnih in nevladnih organizacij, ki so jih ustanovili ali pa jih financirajo judovski milijarder George Soros, David Brock in Jesse Lehrich, pozvala oglaševalce na Twitterju k bojkotu družbenega omrežja se je oglasil novi lastnik Elon Musk. “Kdo financira te organizacije, ki želijo nadzorovati vaš dostop do informacij? Raziščimo,” je na Twitterju zapisal Musk v odziv na odprto pismo aktivističnih organizacij v rokah levoliberalnih tehnotajkunov in radikalno levih operativcev. “Sončna svetloba je najboljše razkužilo.”

Musk je izpostavil, da za skupino 26 aktivističnih organizacij stoji cela vrsta skupin preko katerih se brez transparentnosti financira politike. Med take spadajo Open Society Foundation Georga Sorosa, nevladne organizacije, ki so jih oblikovali člani administracij predsednikov Billa Clintona in Barracka Obame, sindikati in celo vlade evropskih držav.

Vsem naštetim naj bi šel v nos Muskov načrt, da na družbenem omrežju, ki slovi po svoji levi pristranskosti zagotovi svobodo govora v okviru zakonskih okvirov, kar pomeni, da naj bi se vsaj na papirju prenehalo preganjanje drugačemislečih. To je za 26 aktivističnih organizacij “zastrupljanje našega informacijskega ekosistema in neposredna grožnja javni varnosti, še posebej najbolj občutljivim in marginaliziranim.”

Aktivistične organizacije Twitterjevim oglaševalcem grozijo, da bo ime njihovih podjetij z nadaljnjim sodelovanjem s Twitterjem povezano s platformo, ki “širi sovraštvo, ekstremizem, dezinformacije o zdravju in teorije zarote.” Twitter je v preteklosti onemogoči več novinarskih organizacij zaradi poročanja o zgodbah, ki so bile še kako resnične. Ena takih je bila vsebina na prenosniku Hunterja Bidna, zaradi katere je iz Twitterja letel NY POst. Ravno tako so za lažne označevali trditve, da je wuhanski virus prišel iz kitajskega laboratorija.

 Vir: dailymail.co.uk

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine