17.7 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Sodoma in Gomora v cerkvah v naši neposredni soseščini! Na Koroškem v eni od katoliških cerkva lezbijčna poroka, vodil pa jo je duhovnik, ki vodi urad za družine in je znan kot »avstrijski Serpentinšek«!

Če smo doslej mislili, da je nekaj nemogočega, da bi lahko katoliški duhovnik »požegnal« istospolno »zakonsko zvezo«, sedaj to postaja stalna praksa. Pridobili smo namreč posnetke, iz katerih je razvidno, da je duhovnik mag. Michael Kopp vodil poročno slovesnost v cerkvi sv. Marjete blizu Wolfsberga v Labotski dolini (glej TUKAJ).

 

Gre za župnijo, ki sicer sodi pod celovško škofijo, vendar ni del dvojezičnega območja, kjer bi se izvajale tudi dejavnosti v slovenščini. Ob tem naj spomnimo, da je od maja lani celovško-krška škofija (njeno prvo središče je namreč Krka na Koroškem) brez škofa, saj je bil dosedanji celovški škof Alois Schwarz imenovan za škofa v St. Pöltnu. Michael Kopp je sicer vodja urada za družine v okviru sosednje graške-sekavske škofije, prej je vodil isti urad v okviru celovške škofije. Znan je tudi kot komik in ima podobne nastope, kot jih je imel Marjan Šarec v vlogi Ivana Serpentinška (primer TUKAJ).

Graško nadškofijo od leta 2015 vodi razvpiti nadškof Wilhelm Krautwaschl, ki naj bi bil močno naklonjen homoseksualnim lobijem. Pred tem je nadškofijo 14 let vodil nadškof Egon Kapellari, ki je bil v preteklosti najprej celovški škof. Nadškof Krautwaschl je postal kontraverzen leta 2017, ko je na vrtu graškega semenišča organiziral modno revijo na prostem. Nadškof se je po modni pisti sprehodil v beli halji (glej TUKAJ), dogodek pa je snemala sicer antiklerikalna državna televizija ORF. Pri nas si je modno revijo v cerkvi doslej privoščil le Izidor Pečovnik Dori pred davnimi leti v Šentrupertu nad Laškim. Dori, sicer podpornik Zorana Jankovića, sedaj vodi slovensko katoliško misijo v Berlinu.

Čeprav je istospolna poroka, kjer je obred vodil Kopp, zaradi določb zakonika cerkvenega prava neveljavna, saj zakonik ne dovoljuje sklenitve zakona med osebama istega spola, pa takšni dogodki kljub vsemu puščajo zelo slab vtis. Še zlasti zato, ker je pri tem dogodku aktivno sodeloval duhovnik, ki vodi urad za družine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine