14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Socialistična evroposlanka Tanja Fajon bi Veliko Britanijo kar na silo zadržala v Evropski uniji!

»Brexit ni zbogom, je nasvidenje!« Tako je kabinet Tanje Fajon, socialistične poslanke v evropskem parlamentu, naslovil svoje sporočilo za javnost.

 

»V preteklih tednih smo zaradi brexita že doživeli nekaj čustvenih trenutkov in tudi danes ni drugače. Poslanci socialistov in demokratov smo se od svojih poslanskih kolegov, ovitih v šale v barvah britanske zastave, poslovili s slovesnostjo, na kateri marsikdo ni mogel zadržati solz. Britanski poslanci so že izpraznili svoje pisarne v Strasbourgu, še dober teden imajo časa, da to storijo tudi v Bruslju. Na naslednjem plenarnem zasedanju nas bo 73 manj, 705, in britanske zastave bodo iz EP odstranjene,» je danes pred  plenarnim zasedanjem v Bruslju povedala evropska poslanka Tanja Fajon (S&D/SD).

No, celotnega sporočila seveda ne bomo citirali, ampak morda le tisti del, kjer povzema parlamentarni govor Fajonove, da je današnji dan (brexit) »posledica neodgovornega populizma«. Ob tem pa računa, da bosta Velika Britanija in EU vendarle sklenila konstruktiven dogovor, ki bo omogočal sodelovanje med Veliko Britanijo. Svoj govor pa je zaključila dvoumno: »Zato danes naših evroparlamentarcev laburistov nismo pospremili z »zbogom«, temveč z »nasvidenje!« Je to samo žalovanje za britanskimi kolegi iz njene politične skupine ali pa si Fajonova obeta dokaj hitro vrnitev Britancev v EU? Glede na socialistično miselnost ni izključeno, da Britancev verjetno ne bi niti izpustili iz EU…

Zadnje novice

Sorodne vsebine