9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Skoraj 80 odstotkov Madžarov meni, da se je premier Orban na krizne razmere odzval bolje od ostalih evropskih voditeljev

Opozicija, Evropska ljudska stranka in ostale evropske institucije so kritizirale Orbanove ukrepe v boju z epidemijo. Med drugim mu je skupina EPP grozila z izključitvijo, a po rezultatih ankete, je kar 78 odstotkov Madžarov mnenja, da se je njihov predsednik vlade, odzval mnogo bolje v boju z epidemijo koronavirusa, kakor voditelji ostalih evropskih držav. Rezultati ankete so odraz visoke podpore in zaupanja aktualni vladi.

 

Na Madžarskem so izvedli nacionalno telefonsko raziskavo v katero so vključili tisoč sodelujočih državljanov. Vzorčno glasovanje je pokazalo, da je komaj pet odstotkov anketiranih mnenja, da so bili ukrepi na Madžarskem slabši od tistih, ki so jih sprejele druge evropske države v boju proti epidemiji koronavirusa. 75 odstotkov jih je zmerno in zelo zadovoljnih, le devet odstotkov Madžarov pravi, da so bili ukrepi pretirani. Tri četrtine jih meni, da se je vlada na čelu z Viktorjem Orbanom, na epidemijo odzvala pravočasno, medtem ko 13 odstotkov anketirancev pravi, da je bil odziv celo prepozen, poroča Breitbart.

Ne glede na to, da je ukrep o razglasitvi izrednih razmer v parlamentu podprlo 139 poslancev, od skupno 199, in večina javnosti, so nasprotniki iz levice, liberalci in režimski mediji kritizirali Orbanove ukrepe. Madžarska opozicija je bila do nove zakonodaje kritična, ker je bila izključena iz procesov odločanja v državi, Orbanu pa je očitala nepotrebne in neomejene pristojnosti, s katerimi bi tako lahko samo še utrdil svojo vladavino. Na nasprotovanje opozicije, nad Orbanovo strategijo, se je odzvala ministrica za pravosodje Judit Varga, ki pravi: “Namesto, da bi  nudili podporo/…/ je opozicija na Madžarskem organizirala negativno kampanjo brez primere in širila napačne informacije skupaj z osrednjimi liberalnimi mediji.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine