11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Škandalozno: Italijanska leva koalicija migrantom namenila več denarja kot italijanskim invalidom!

Italijanska levičarska koalicija bo v novem proračunu namenila več denarja migrantom kot pa invalidom. Če je bila EU do italijanskega proračuna, ko je bila del koalicije desna Liga, hudo kritična, pa zdaj sporočajo, da imajo zgolj pripombe, a ne bodo zahtevali sprememb osnutka proračuna.

Italijanska vlada naj bi v osnutku novega letnega proračuna za oblikovanje sklada za invalide v letu 2020 po trditvah dnevnika Il Giornale namenila 50 milijonov evrov na leto, v 2021 200 milijonov in leta 2022 300 milijonov evrov.

A naj ti zneski zvenijo še tako veliko, po preračunih to pomeni zgolj 54 centov na dan na enega invalida. V Italiji namreč živi tri milijone invalidov, od katerih se dve tretjini za preživetje zanašata na socialno pomoč.

Italijanski proračun ni več trn v bruseljski peti?!
Po drugi strani pa bo levičarska vlada, ki jo sestavljata Gibanje 5 zvezdic in socialdemokratski PD, migrantom in prosilcem za azil namenila dvajset evrov na dan. Pred tem je bil znesek, ki so ga italijanske oblasti namenile za migrante, po pisanju Breitbarta še višji, a ga je s 35 na 20 evrov znižal takratni notranji minister Matteo Salvini.

Ob tem je videti, da EU, ki je v času, ko je bila Liga del koalicije, stalno vršila pritisk na Italijo glede proračuna, zdaj ko so na oblasti levičarji, kljub pripombam Bruslja ne namerava zahtevati popravkov predlaganega osnutka proračuna za naslednje leto.

Ivan Šokić/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine