33.1 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Šef Sove Kozmelj Orbana in Madžarsko posredno obtožuje terorizma! Bi lahko Budimpešta umaknila vabilo za predsednika vlade Šarca?

“Če recimo Janez sodeluje z Istvanom iz Madžarske in če sumimo, da pripravljata dejanje nasilnega ekstremizma ali teroristični napad, lahko na primeru delamo. Če pa Janez pripravlja teroristični napad skupaj z drugim državljanom Slovenije, o primeru ne moremo zbirati informacij,” je v nedavnem intervjuju za Mladino izpostavil direktor Sove Rajko Kozmelj, medtem, ko je zagovarjal prepričanje, kako bi imela Sova glede pooblastil okrnjen mandat. Prispodoba Janez in Istvan seveda ni naključna in se nanaša na šefa opozicije Janeza Janšo in madžarskega predsednika vlade Viktorja Orbana. S tem je Kozmelj nazorno priznal, kakšne “ekstremiste” preiskujejo, čeprav je splošno znano, da na Madžarskem nimajo težav s terorističnimi napadi, saj so se v času migrantske krize odločno uprli sprejemanju mas nezakonitih migrantov, med katerimi so bili številni teroristi. 

 

Glede na to, da direktor Sove predstavlja desno roko predsednika vlade Marjana Šarca, je jasno, da pravzaprav Šarec posredno obtožuje Madžarsko terorizma in ekstremizma. S tem je dal vedeti, kako naj bi bili Madžari tisti problematični, ki se sprehajajo po Evropi in nastavljajo bombe.

Glede na to, da na Madžarskem nimajo težav s terorističnimi napadi, so takšne izjave naravnost neverjetne. Namreč, Viktor Orban je z zaprtjem meja za nezakonite migrante, nato pa še z odločnim uporom proti kvotam, poskrbel za to, da je Madžarska varna država. Države, ki pa so nezakonite migrante z odprtimi rokami sprejemale, so kaj kmalu izkusile negativne posledice. Države kot je Švedska, so se soočile s porastom kriminala in drugih kaznivih dejanj, nastajati pa so začele tudi no-go cone, kamor si niti noga policistov ne upa, kaj šele državljana.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine