10.2 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Saj ni res, pa je! Džihadisti, preoblečeni v policiste, sejali smrt v hotelu v Somaliji

Džihadistični borci skupine Al Šabab so v torek zvečer vdrli v hotel v somalijski prestolnici Mogadiš in ubili pet ljudi, med njimi tri civiliste. V obleganju, ki je trajalo več ur, je umrlo tudi vseh pet napadalcev, so danes sporočili iz policije.

 

Odgovornost za napad na hotel, ki je priljubljen med politiki, je prevzela islamistična skupina Al Šabab, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija je danes sporočila, da jim je uspelo iz hotela SYL med obleganjem rešiti 80 ljudi, med njimi predstavnike vlade. Med mrtvimi sta bila dva predstavnika varnostnih sil in trije civilisti, ranjenih je bilo še devet civilistov in dva vojaka.

Več očividcev je za AFP povedalo, da so bili napadalci oblečeni v policijske uniforme, zaradi česar so se lahko približali hotelu, ne da bi zbujali pozornost. Nato so začeli streljati in metati granate.

Hotel je bil sicer tarča napadov že trikrat pred tem.

Milico al Šabab so leta 2011 večinoma pregnali iz prestolnice, umaknila pa se je tudi iz drugih večjih mest, a ima še vedno nadzor nad pomembnim delom podeželja in vodi gverilsko vojno proti oblastem. Napade izvaja tudi v sosednji Keniji.

Zadnje novice

Sorodne vsebine