5.3 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Premier Janša v stiku s predsednico Evropske komisije o potrebnih ukrepih proti Covid-19

Premier Janez Janša je prek Twitterja sporočil, da se je po telefonu slišal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen. “Končno dobre novice iz Bruslja,” je zapisal in pojasnil, da EU za omejitev širjenja koronavirusa zapira zunanje meje, uvaja prepoved izvoza medicinske opreme ter uvaja smernice za promet na notranjih mejah.

Premier Janez Janša je prek Twitterja sporočil, da se je po telefonu slišal s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen.

EU uvaja smernice za sprostitev tovornega prometa na notranjih mejah
Kot je tvitnil Janša, EU zapira zunanje meje razen meja s Švico, Islandijo, Norveško in Veliko Britanijo, uvaja prepoved izvoza kritične medicinske in zaščitne opreme za boj proti novemu koronavirusu izven EU ter uvaja smernice za sprostitev tovornega prometa na notranjih mejah in usklajuje predlog izjem ob zapori notranjih meja za osebni promet.

Danes videokonferenca voditeljev članic EU
Za danes je sicer že sklicana videokonferenca voditeljev članic EU, namenjena ukrepanju v boju proti širjenju novega koronavirusa, ki bo prva, na kateri bo kot slovenski premier sodeloval Janša. Evropski voditelji so imeli videokonferenco o koronavirusu že prejšnji torek, ko so govorili o ukrepih za pomoč gospodarstvu, še poroča STA.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine