16.4 C
Ljubljana
petek, 18 junija, 2021

Pozor, novi vodja ISIS še bolj okruten in sadističen; napoveduje se nov val terorja!

Po smrti voditelja teroristov ISIS Abuja Bakra al-Baghdadija naj bi teroristično organizacijo prevzel Abdullah Qardash. Ta naj bi veljal za še bolj okrutnega in sadističnega kot njegov predhodnik, zaradi česar nekateri ugibajo, da bi to lahko pomenilo nov val terorja.

 

Abdullah Qardash je nekdanji iraški oficir, ki ga je nedavno ubiti vodja ISIS Abu Bakr Al-Baghdadi postavil na čelo organizacije dnevnega delovanja.

Z Al-Baghdadijevo smrtjo naj bi  Qardash prevzel vajeti nad celotno strukturo razpadajoče se Islamske države. Qardash je bil pred tem glavni poveljnik ISIS v Mosulu, kjer je skrbel za strahovlado.

Novi vodja ISIS še okrutnejši
Ravno tako naj bi ravno Qardash oblikoval zakone Islamske države ter zapovedal metanje homoseksualcev z visokih stavb, kamenjanje prešuštnic in obglavljanje bogokletnikov. V številnih primerih je po poročanju Daily Maila bila dovolj že samo obtožba.

Nekdanji Husseinov vojak naj bi bil dobro izobražen o zgodovini islama, a največji problem naj bi predstavljale njegove trditve, da je potomec samega preroka Mohameda, kar naj bi bil pogoj, da se lahko razglasi za kalifa.

Qardash naj bi v prihodnosti predstavljal nevarnost za Sirijo in Irak, saj je kot del častniškega kadra Sadama Husseina bil seznanjen z lokacijami velikih količin skritega orožja po državi, kar bi lahko pomenilo nenadno krepitev ISIS v času, ko so vse ostale sile aktivne na področju veliko bolj zaposlene s problemom Turkov in Kurdov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine