7 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Pet italijanskih žrtev koronavirusa

Italijanski mediji so objavili spisek petih dosedanjih žrtev koronavirusa. 

Z dvema smrtnima žrtvama danes, se število žrtev koronavirusa v Italiji dviguje na pet, kar je potrdil vodja civilne zaščite Angelo Borrelli. Vse žrtve so živele v krajih, kjer sta bila dva izbruha, ugotovljena v Severni Italiji. Trenutno se okužbe nadaljujejo in pričakujejo oceno, ali bodo ukrepi, uvedeni v sedmih regijah severne Italije, lahko omejili epidemijo. Tu pa so bolniki, za katere je bila okužba s Covid-19 usodna:

Prvi je umrl 78-letni Adriano Trevisan iz Vo ‘Euganeo (Padova), ki je umrl 20. februarja. Z diagnozo pljučnice je bil približno deset dni hospitaliziran v bolnici Schiavonia (Padova). Ker ni bil nikoli na Kitajskem, so ga šele v zadnjih dneh življenja testirali za koronavirus, ki je dal pozitiven rezultat. Trevisan je bil reden gost lokalnega bara, njegov prijatelj je tudi okužen z koronavirusom.

Petinsedemdesetletna ženska iz Casalpusterlengo, naselja pri Lodigiano, je umrla 22. februarja. Zanjo je bil usoden obiska urgence v Codognu, kjer je prišla s stik z »pacientom 1«, osemindvajsetletnikom iz Codogna, s  katerim naj bi se začela celotna okužba. Koronavirus so odkrili šele pri obdukciji. 

V nedeljo je umrla v bolnici v Cremoni 68- letna Angela Denti iz Trescore Cremasco (Cremona). Njen primer je bil precej zapleten, sprejeta je bila na onkologijo zaradi raka in imela po sprejemu tudi srčni infarkt. Šele potem, ko so se pojavile težave z dihanjem, so jo testirali in testa je pokazal pozitiven rezultat. 

V bolnišnici Papež Janez v Bergamu je umrl 84-letnik, ki je bil v bolnico premeščen iz bolnice Alzano Lombardo potem, ko se je izkazalo, da je že okužen z koronavirusom. 

Za sedaj zadnja, peta žrtev virusa, je 88- letnik iz Cassele Landi, čeprav prebiva tudi na vikendu v okolici Lodija, zato še ni znano, kje se je okužil. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine