20.8 C
Ljubljana
petek, 23 julija, 2021

Nova blamaža za Slovenijo: Hrvati do Budimpešte gradijo nadomestek 2. tira, EU pa bo za 44 kilometrov železnice Reka-Zagreb-Budimpešta namenila 311 milijonov evrov nepovratnih sredstev!

Evropska komisija je 12. decembra odobrila investicijo iz kohezijskega sklada, vredno več kot 311 milijonov evrov, za dogradnjo železniške proge na Hrvaškem. Gradilo se bo na relaciji Leskovac-Karlovac, kar je okoli 44 kilometrov. Gre za progo, ki bo tekla od Reke preko Zagreba do Budimpešte, s čimer se praktično nadomešča nesrečni 2. tir, za katerega so bili pred časom zainteresirani Madžari. Za primerjavo: Slovenija je kljub nekdanji slovenski komisarki za promet Violeti Bulc pridobila le 109 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev za gradnjo drugega tira, dolgega 27 kilometrov, vrednost katerega se giblje med 1,3 in 1,8 milijarde evrov.

 

Kako radikalno nesposobne so vlade Republike Slovenije, priča podatek hrvaških medijev, da bo Evropska komisija za izgradnjo 44 kilometrov dolge proge na Hrvaškem na razdalji Leskovac-Karlovac odobrila nekaj več kot 311 milijonov evrov iz kohezijskega sklada EU.

“Ustvarjanje in izboljšanje trajnostnega in ekološkega načina prevoza je ključni del našega truda v boju proti podnebnim spremembam,” je povedala nova komisarka EU za kohezijo in reforme Elisa Ferreira, ki sicer prihaja iz vrst portugalskih socialistov.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine