17 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Ni šala! Portugalski nogometni zvezdnik se je pošalil na račun svojega soigralca, angleška nogometna zveza pa je to razumela kot rasizem in ga ostro kaznovala!

Angleška nogometna zveza je portugalskemu igralcu sredine igrišča pri Manchester Cityju Bernardu Silvi zaradi neprimernega sporočila na družbenem omrežju na račun francoskega soigralca Benjamina Mendyja izrekla denarno kazen v višini 50.000 funtov in mu prepovedala nastop na naslednji tekmi premier league proti Chelseaju, ki bo 23. novembra.

 

Angleška zveza je sporočilo Portugalca, ki ga je francoskemu soigralcu poslal 23. septembra – v njem je pri fotografiji mladega Mendyja pripel še sliko lika čokoladne znamke Conguitos, ki je predvsem znana na Pirenejskem polotoku – označilo za žaljivo in rasistično ter mu zaradi tega izrekla omenjeno kazen.

Silva, ki je “sporno sporočilo” izbrisal po vsega 46 minutah objave na družbenem omrežju, a si ga je navkljub temu ogledalo ogromno število njegovih sledilcev, je tedaj cinično čivknil, “da živimo v času, ko se več ne smeš pošaliti niti na račun svojih prijateljev”.

V njegovo bran se je postavil tudi španski strateg na klopi meščanov Pep Guardiola. “Bernardo je eden najbolj čudovitih ljudi, kar sem jih srečal v svojem življenju. Gre za osebo, ki je izjemno odprtega značaja in govori štiri ali pet jezikov. Eden njegovih najboljših prijateljev je prav Mendy, ki je zanj kot brat. Njegovo sporočilo nima nobene zveze z rasizmom,” je kazen angleške zveze komentiral katalonski strokovnjak na klopi Manchester Cityja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine