17.9 C
Ljubljana
petek, 25 junija, 2021

Na pragu poslednjih časov: kaj je znanega o medžugorskih skrivnostih?

Piše: blagovest.si

Za Marijina prikazovanja v Fatimi je bilo znano, da so bile preko sporočil, ki so jih prejeli trije pastirčki, svetu izročene tri fatimske skrivnosti.

Prva skrivnost je na primer napovedovala, da bo vloga Rusije v svetu negativna, a da se bo ta dežela pozneje spreobrnila. Neuki pastirčki takrat niso vedeli, kdo ali kaj je Rusija, menili so, da je to neka gospa – v resnici pa je šlo za veliko državo, ki je še isto leto, ko so se prikazovanja začela, postala plen Leninovih revolucionarjev. Komunizem se je kasneje močno razširil po svetu, tudi na večji del Evrope in tudi v Slovenijo.

Druga prerokba je napovedovala novo svetovno vojno, če se ljudje ne bodo spreobrnili. Že konec tridesetih let se je to začelo uresničevati s Hitlerjevo zasedbo nekaterih evropskih držav (Poljska, Francija…).

Za prvo in drugo prerokbo se je razvedelo po nekaj letih. Tretjo preroško skrivnost pa je kongregacija za vero skrivala celih osemdeset let, vse do leta 2000, ko jo je v dvorani, natrpani časnikarjev, prebral kardinal Angelo Sodano, tedanji vatikanski državni tajnik. Pred tem sta jo poznala le papež sv. Janez Pavel II. in prefekt kongregacije za verski nauk v tistem času kardinal Joseph Ratzinger, kasnejši papež Benedikt XVI. Šlo pa je za videnje fatimskih otrok. Videli so škofa v belem, v katerem so čutili papeža, kako se je ves onemogel vzpenjal na neki hrib, s križem na vrhu, za njim pa škofje, duhovniki, sestre in tudi navadni verniki. Na vrhu je čakala četa vojakov, ki jih je po vrsti pobijala, začela je s škofom v belem.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine