14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Na Kitajskem od novega leta do marca izginilo več kot 8.000.000 telefonskih naročnikov

Po spletnih omrežjih so zaokrožili podatki, ki kažejo, da je po novem letu na Kitajskem iz obtoka »izginilo« 8.118.000 telefonskih naročnikov. 

Podatki, ki jih je objavila kitajska uporabnica Twitterja razkrivajo, da je število naročnikov mobilnih telefonskih številk na Kitajskem raslo do decembra 2019, nato pa se je do konca januarja zmanjšalo za 862 tisoč uporabnikov in v februarju še za nadaljnjih 7.254.000, kar znese skupno 8.118.000 uporabnikov manj. 

Kitajske oblasti so še decembra zanikale, da bi šlo za izbruh epidemije in po pisanju nekaterih medijev celo prisilile zdravnike in znanstvenike naj uničijo raziskave in podatke, ki so dokazovali izbruh epidemije. Vse več medijev obtožuje kitajske oblasti, da so lagali in prikrajali podatke tudi potem ko izbruha epidemije niso mogli več skrivati in so tako odgovorni, da se je razširila v pandemijo. 

Če je torej do začetnega izbruha epidemije prišlo decembra  in inkubacijska doba traja štiri do šest tednov, potem izginotje mobilnih naročnikov sovpada v čas, ko je epidemija na Kitajskem udarila z vso silo. Kitajci sicer navajajo, da je umrlo zgolj pet tisoč ljudi, kar pa jim nihče ne verjame, saj je do sedaj samo v Italiji je umrlo približno enako število ljudi, pa je Italijanov vsaj štiridesetkrat manj in pandemije še niti zdaleč ni konec.  

Seveda so lahko nekateri naročniki odpovedali naročnino (še posebno, če so uporabljali več številk), ko je zaradi izbruha krize prišlo do zmanjšanja proizvodnje in poslovanja. Nekateri morda zaradi karantene niso pravočasno poravnali računov in so jih odklopili. Seveda, nič čudnega ne bi bilo, če bi kitajske oblasti množično izklapljale telefone, da bi preprečili »uhajanje informacij« glede epidemije v tujino. A bati se je, da je dobršen del mobilnih številk izgubljen, ker se naročniki nahajajo v bolnišnicah oziroma so podlegli bolezni. Kar bi bil nov dokaz, da kitajske oblasti lažejo in je kitajski virus veliko bolj kužen in smrtonosen, kot so strokovnjaki do sedaj predvidevali. 

Zadnje novice

Sorodne vsebine