6.7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Močno neurje pustošilo po Švici in severni Italiji

Zahodno Švico in severno Italijo je ponoči prizadelo močno neurje, ki je povzročilo tudi poplave, poroča nemška tiskovna agencija dpa. V okolici Basla je hudournik odnašal celo avtomobile. Več ljudi je bilo treba reševati, ena oseba je bila huje poškodovana, je sporočila policija.

Hudournik je nastal iz običajno mirnega potoka med krajema Dombresson in Villiers v švicarskem kantonu Neuchatel. Odneslo je več avtomobilov z vozniki vred. Dombresson je ponekod poplavilo meter visoko, na posnetkih z območja pa je videti, kako hudournik divja čez naselje.

Poplavilo je tudi številne hiše in kleti. Popustilo je več brežin. Gasilci in reševalci so ponoči prejeli več kot 560 klicev na pomoč. Gasilci in reševalci pa so posredovali celo z dvema helikopterjema, ob sklicevanju na švicarske medije še poroča dpa.

Medtem je neurje s točo v petek zvečer pustošilo tudi po Torinu v Italiji. Videoposnetki prikazujejo bel tok toče, kako teče po cesti skozi neko naselje.

Danes pa je močno neurje prizadelo tudi Milano in okolico. Več cest in ulic naj bi poplavilo, poročajo italijanski mediji.

Medtem pa se jug Italije ubada z vročinskim valom s temperaturami okoli 40 stopinj Celzija, še poroča dpa.

Kmetijsko združenje Coldiretti je objavilo podatke, da so letos v državi zabeležili že 124 neurij s točo. To je za 88 odstotkov več kot v enakem časovnem obdobju lani.

Zadnje novice

Sorodne vsebine