9.6 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Množični morilec iz Ohia je bil satanist, antifašist in nasprotnik Trumpa! V svojem revolucionarnem boju je umoril celo lastno sestro!

Po strelskih pohodih v Christchurchu in v El Pasu se je tudi za 24-letnega strelca iz Daytona izkazalo, da je bil navdušenec nad socializmom, identificiral pa se je tudi kot satanist in antifašist. Bil je oster nasprotnik predsednika Trumpa, podporo na predsedniških volitvah prihodnje leto pa je napovedal radikalni Warrenovi. Ob neki priložnosti je zapisal, da si želi socializma in, da ni pripravljen čakati, da se “idioti” spametujejo, po pričevanju sošolca pa bi lahko imel tudi psihične težave. 

Po strelskem pohodu v El Pasu, ki je bil najbolj smrtonosen letos, o streljanju in smrtnih žrtvah poročajo tudi iz mesta Dayton v zvezni državi Ohio, kjer je strelec v nedeljo zgodaj zjutraj začel streljati na obiskovalce priljubljenega nočnega kluba. Kot so sporočili iz daytonske policije, je strelec 24-letni Connor Betts, oblečen v neprebojni jopič in z masko na obrazu, ustrelil devet ljudi, preden je bil ubit v spopadu s policisti, ki so prispeli na prizorišče. V streljanju je bilo ranjenih še sedmindvajset drugih oseb, ki so jih odpeljali na zdravljenje v okoliške bolnišnice. Skupno je umoril devet žrtev, starih med 22 in 57 let, šest od teh pa naj bi bilo afroameričanov.

Strelec je bil navdušenec nad socializmom
Kot poroča Kronen Zeitung, je bil Betts navdušenec nad socializmom, antifašist in satanist, bil pa je tudi velik nasprotnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Prav rezultat predsedniških volitev leta 2016 ga je izredno razburil: “Želim si socializma in ne bom čakal, da se idioti spametujejo.” Oznanil je že tudi, da bi na predsedniških volitvah prihodnje leto podprl radikalno kandidatko Demokratske stranke Elisabeth Warren. “Odhajam v pekel in ne bom se vrnil,” naj bi nekoč še objavil na družbenem omrežju Twitter.

V svojem revolucionarnem boju pa je ustrelil celo lastno sestro
Med žrtvami Bettsovega revolucionarnega boja se je znašla celo njegova 22-letna sestra Megan, umoril pa je tudi njenega fanta. Connor in Megan sta bila sicer edina otroka svojih staršev Stephena in Moire.

Betts je bil prav tako že opažen v svoji srednji šoli, kjer naj bi po pripovedovanju sošolcev bil suspendiran zaradi seznama za odstrel, ki ga je napisal kar v šolskem stranišču. Nekdanja sošolka je za medije povedala sledeče: “Vem, da je ustvaril seznam. Nisem prepričana o tem, katera imena so bila na njem. Načrtoval je pohod v šoli.”Storilec sicer zaradi nasilja pred strelskim pohodom ni bil znan policiji. Leta 2017 je začel študirati psihologijo, a se v letošnjem poletnem semestru ni udeleževal predavanj. Sošolec je na družbenem omrežju Facebook o njem zapisal, da je bil prijetna in mirna oseba. Pogosto sta se skupaj vozila z avtobusom in se pogovarjala o glasbi in pop kulturi. Kot je še zapisal sošolec, je imel Betts po vsej verjetnosti psihične težave.

Tudi strelca iz Christchurcha in El Pasa sta bila socialista
Poročali smo že, da je bil Brenton Tarrant, ki je marca letos v novozelandskem Christchurchu v napadu na mošejo umoril 51 ljudi socialist. V svojem manifestu, ki vsebuje elemente belega nacionalizma in, kjer se na enem mestu strelec opiše kot fašist, je med drugim izrazil podporo ekosocialističnemu varovanju okolja, pravicam delavcev in odgovornim trgom. Prav verjetno je, da je Tarrant navdihnil tudi strelca iz El Pasa Patricka Wooda Crusiusa, ki je v soboto v strelskem pohodu v tamkajšnjem supermarketu Walmart umoril 20 ljudi. Policija naj bi namreč strelskim pohodom v El Pasu preiskovala tudi povezave z manifestom, ki se je pojavil na spletni strani 8chan, a zaenkrat še ni potrjeno, da bi bil avtor omenjenega manifesta, ki poveličuje morilski pohod na mošejo v Christchurchu Crusius, terorist v El Pasu. V manifestu imenovanem “Neprijetna resnica” avtor trdi, da njegovi motivi za napad na hispansko skupnost niso osebni, temveč so posledica izdaje tako levih kot desnih politikov v ZDA. Avtor manifesta ravno tako verjame, da bo neomejeno priseljevanje v ZDA preprečilo uspešno implementacijo univerzalnega temeljnega dohodka.

Rok Krajnc/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine