13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Maduro z novim orožjem nad izstradan narod!

Socialistični diktator Nicolás Maduro je v četrtek odobril sredstva za izdelavo novega tipa strojnic, s katero bodo njegove režimske enote širile strah, po potrebi pa sejale smrt med izstradanim venezuelskim prebivalstvom.

Za civiliste namreč velja popolna prepoved uporabe strelnega orožja. Pod vladavino Huga Cháveza je režim narod razorožil ravno pod pretvezo “bolivarske revolucije”. Končna prepoved pravice do posesti orožja je bila uvedena leta 2012, ko je bilo zasebno lastništvo nad orožjem prepovedano po vsej državi z “Zakonom o razorožitvi”.

“Prosijo me, naj financiram strojnico Caribe. Izkušnje kažejo, da je lahko strojnica podporno orožje za bolivarsko milico, za nacionalno bolivarsko policijo, za lokalno policijo,” je izjavil diktator Nicolas Maduro. “Torej bom odobril ta sredstva, da bomo še naprej napredovali v smeri izdelave našega sistema orožja,” je dejal Maduro in odkrito priznal, da bi bila uporaba takšnega orožja le za vojaške in državne varnostne službe, kar bi jim omogočilo, da okrepijo zatiranje in nadzor nad prebivalstvom države, da bi ustvarili komunistično diktaturo v kubanskem slogu.

Maduro je prepovedal prodajo strelnega orožja in streliva za javnost. Danes je strelno orožje dovoljeno imeti le vojski, policiji in drugim državnim varnostnim organom. Kot je nedavno opozoril Breitbart, ljudje v Venezueli že dlje časa zahtevajo pravico do posesti orožja, da se zaščitijo, a Maduro jih ne upošteva, saj se boji morebitnega državljanskega upora in strmoglavljenja socialističnega režima.

V videu, ki ga je predvajal venezuelski državni propagandni oddelek VTV, je Maduro napovedal odobritev sredstev za nov tip strojnic, ki bodo proizvedene v Venezueli. Kljub prepovedi strelnega orožja Venezuela ostaja ena najbolj nasilnih in nevarnih držav na svetu. Vsako leto zaradi strelnega orožja umre več deset tisoč ljudi. Civilno orožje je najpogosteje v posesti Chavistov, ki so zvesti režimu in jih uporabljajo za zastraševanje in nadzor revnih skupnosti s stalno grožnjo nasilja.

Franci Donko/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine