-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Levica v Evropskem parlamentu želi kriminalizirati desnosredinske vlade

Piše: kulturnimarksizem.si

Levica v Evropskem parlamentu želi kriminalizirati desnosredinske vlade, je izjavil Milan Zver za Magyar Hírlap. Ljubljano je obiskala delegacija Odbora Evropskega parlamenta za temeljne pravice. Milan Zver, evropski poslanec slovenske vladajoče stranke, je za madžarski dnevnik Magyar Hírlap dejal, da ne pričakuje uravnotežene ocene.

Delegacija Odbora Evropskega parlamenta za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE) in Odbora za proračunski nadzor (CONT) pod vodstvom nizozemske liberalke Sophie in ‘t Veld je zadnjih nekaj dni preučevala pravno državo v Sloveniji. Delegacije ni sprejel predsednik vlade Janez Janša, ki je v Bruslju povzročil razburjenje, ko je nekatere evropske poslance, med njimi Sophie in ‘t Veld, označil za Sorosove marionete.

Na včerajšnji novinarski konferenci v Ljubljani je nizozemska političarka dejala, da državne institucije delujejo dobro, vendar je kritizirala sovražno in agresivno naravo političnega diskurza, ki po njenem mnenju spodkopava zaupanje v institucije. Sophie in ‘t Veld je dejala, da je politika razdelila Slovenijo na dva tabora in da poteka dialog gluhih. Več novinarjev je nizozemsko političarko vprašalo, zakaj so se pogovarjali predvsem z levičarji, vendar je in ‘t Veld vztrajala, da je bil program uravnotežen.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine