1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Kustosi Porschejevega muzeja so izklopili ogrevanje, zaklenili vrata in eko bedake v lastnih iztrebkih čez noč pustili prilepljene na tleh

Piše: Kavarna Hayek

V sredo, 19. oktobra, je devet levičarskih aktivistov iz skupine Scientist Rebellion vdrlo v Autostadt, muzej in salon avtomobilov nasproti glavne Volkswagnove tovarne v Wolfsburgu. Kot to običajno počnejo, so se prilepili na tla – paviljona Porsche. Tokrat jih je čakalo presenečenje, poroča Daily Mail.

Ker očitno na nove nemške avtomobile gledajo kot na ekvivalent umetnosti muzejske kakovosti – hej, nekateri ljudje to počnejo – so se prilepili na tla paviljona Porsche Volkswagen Autostadt v Wolfsburgu v Nemčiji, da bi protestirali (podobno kot mnogi drugi eko bedaki so se iz istega razloga prilepili na tla).

Ampak fanatični privrženci zelene agende niso pričakovali takega odnosa lastnika muzeja. Po navadi se prilepijo na tla ali zid, nekdo pokliče policijo, ta posebno enoto, da jih odlepi. Potem jih aretirajo.

No, nemški delavci niso poklicali policije. Niti nikogar, ki bi jih rešil. Pustili so jih prilepljene na tla. Kaj kmalu so se aktivisti začeli pritoževati, da jih bolijo roke, da so žejni in lačni, ne morejo niti na stranišče. Ampak kustosi muzeja so jim odvrnili, da so sami rekli, da se ne bodo premaknili, dokler ne bo Volkswagen začel ……

Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine