14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Kanadski medij, ki ga je pred bankrotom rešil Soros, pritlehno napadel Orbana za stvari, ki jih v resnici počnejo opozicijske skupine

Kanadski medij Vice News v lasti Vice Media, ki ga je pred časom pred bankrotom s finančno injekcijo rešil ravno judovski milijarder George Soros, je skušal prikazati proteste ultradesničarske organizacije Legio Hungaria, povezane z madžarsko skrajno desno opozicijsko stranko Jobbik, pred zgradbo Soroseve organizacije Aurora, kot napad vlade madžarskega premiera Viktorja Orbana. Ko so Madžari izpostavili laži kanadskega novinarja, pa se je ta pretvarjal, da se to ni ni nikoli zgodilo.

Prejšnjo sredo, 23. oktobra 2019 je okoli 50 pripadnikov ultradesničarske skupine Legio Hungaria v Budimpešti napadla center skupnosti Aurora, ki jo finančno podpira tudi judovski milijarder George Soros.

A namesto, da bi poročali dejstva, so tako iz Soroseve Open Society Foundation (OSF), kakor tudi sam novinar Vice News Tim Hume, skušali krivdo za napad na prostore Sorosove organizacije pripisati Fideszevi vladi premiera Viktorja Orbana.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine