26.1 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Islamski teroristi znova v akciji: v napadu z nožem v Jordaniji ranjenih več ljudi, v Tadžikistanu krvav napad terjal 17 žrtev

Moški je danes z nožem v bližini jordanske prestolnice Aman napadel skupino turistov, pri tem je ranil štiri turiste, vodiča in varnostnika. Ranjene so na zdravljenje prepeljali v bližnjo bolnišnico, napadalca pa so aretirali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

“Okoli poldneva je moški napadel turiste, turističnega vodiča in varnostnika, ki ga je skušal ustaviti v Jerašu,” so sporočili iz direktorata za javno varnost. Po navedbah predstavnika direktorata za javno varnost Amerja Sartauija so med ranjenimi turisti trije Mehičani in Švicarka.

Motiv za napad še ni znan, napadalca so zaslišale pristojne oblasti.

Jeraš je priljubljeno turistično središče zaradi svojih antičnih ostankov. To ni prvi napad na med turisti priljubljeni točki v Jordaniji. V Karaku je skrajna Islamska skupina decembra 2016 izvedla napad, v katerem je umrlo deset ljudi, 30 pa jih je bilo ranjenih. Zato je zelo verjetno, da je tokratni napadalec islamist

Islamska država naj bi v Tadžikistanu napadla mejno postojanko, mrtvih 17 ljudi

Napad na mejno postojanko v Tadžikistanu je minulo noč terjal najmanj 17 žrtev, so danes sporočile oblasti v tej nekdanji sovjetski republiki. Krivdo za napad na postojanko so pripisale borcem skrajne Islamske države iz Afganistana. Te so obmejne sile na koncu obvladale in jih 15 ubile. Med žrtvami sta tudi dva pripadnika obmejnih sil.

Po navedbah tadžikistanskih oblasti je postojanko na meji z Uzbekistanom, okoli 50 kilometrov od tadžikistanske prestolnice Dušanbe, napadlo 20 zamaskiranih moških, pri čemer je izbruhnilo obojestransko obstreljevanje. 15 napadalcev so obmejne sile ubile, pet pa aretirale, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

To ni bilo prvo nasilje na tadžikistanski meji v zadnjem času. Sredi septembra so v spopadu na meji med Tadžikistanom in Kirgizistanom umrli štirje ljudje, štirje so bili ranjeni.

Zadnje novice

Sorodne vsebine