10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Islamisti naredili pokol tudi na Tajskem: napadli vas in pobili najmanj 15 ljudi, od leta 2004 dalje povzročili že skoraj sedem tisoč smrtnih žrtev

Na jugu Tajske so muslimanski separatisti napadli eno od vasi ter ubili najmanj 15 ljudi, najmanj štiri pa so ranili, je po poročanju tujih tiskovnih agencij danes sporočilo tajsko obrambno ministrstvo. Gre za najhujši napad v zadnjih letih v sicer nemirni provinci.

 

Po navedbah neimenovanega predstavnika tajske vojske so separatisti v torek pozno zvečer napadli nadzorno točko v vasi v provinci Yala, v kateri so bili vojaki. Močno oboroženi napadalci so pred nadzorno točko najprej sprožili eksploziv, nato pa začeli streljati. Za zdaj ni znano, koliko je bilo napadalcev.

Tajski premier Prayut Chan-o-cha je po napadu ukazal okrepitev varnostnih sil v provincah Yala, Narathiwat in Pattani na jugu države, kjer je v nasprotju s pretežno budistično preostalo državo večinsko prebivalstvo muslimansko.

V nasilju muslimanskih separatistov v teh treh provincah, ki traja od leta 2004, je umrlo že skoraj 7000 ljudi, še poročajo agencije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine