16.5 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

(FOTO) Salvini pred 200 tisoč podporniki na protivladnem protestu obljubil: “Vrnil se bom na oblast!” – režimska RTV pa njegov shod primerja z Mussolinijevem pohodom na Rim

Na množičnem protestu proti vladi v Rimu je nekdanji notranji minister in vodja stranke Liga Matteo Salvini napovedal, da se bo kmalu vrnil nazaj na oblast. Nesposobnost aktualne vlade je izpostavil tudi nekdanji večkratni  predsednik vlade Silvio Berlusconi, ki je vlado označil kot najbolj levo v politični zgodovini Italije. Portal MMC je s poročanjem, kjer so Salvinija poskušali označiti kot fašista, shod pa primerjati z Mussolinijevim pohodom na Rim, dokazal, da je levičarsko trobilo, katerega praksa je, da vsakega desničarja označi za fašista, da mu s tem le doda negativni predznak. 

 

Na shodu pod imenom “Italijanski ponos” se je po besedah organizatorjev, vključno s Salvinijevo ligo in drugimi politično desno usmerjenimi skupinami v Italiji, zbralo okoli 200 tisoč ljudi. Kot pa je v navadi, ko gre za proteste proti aktualni oblasti, je uradna številka udeležencev protesta precej nižja. Policija namreč vztraja pri oceni, da naj bi se zbralo približno 50 tisoč ljudi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine