4 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Brutalen zločin na južnoafriški kmetiji: žensko najprej ustrelil, nato pa jo večkrat posilil, med drugim vpričo njene hčerke

V Južni Afriki v zadnjem času prihaja do številnih napadov na bele prebivalce kmetij. Samo v letošnjem letu je bilo napadenih 195 kmetijskih gospodarstev, pri čemer je bilo umorjenih 22 belih kmetov. Do enega najbolj gnusnih napadov na kmetije v zadnjem času je zagotovo prišlo marca 2018, ko je oboroženi kriminalec Sebenzile Simane žensko najprej ustrelil, nato pa jo večkrat posilil, pri čemer so bili njeni otroci prisiljeni gledati te okrutne prizore. Zaradi niza kaznivih dejanj so Simaneja obsodili na 173 let zapora.

Do napada na kmetijo v južnoafriški provinci Vzhodna Kaplandija je po poročanju spletnega portala Mail Online prišlo 23. marca 2018. 32-letni Sebenzile Simane je svoj gnusen zločin začel tako, da je streljal skozi vrata terase in okna kmečke hiše, kjer je bila takrat 45-letna Nicky s svojimi tremi otroki, 9- in 15-letnima sinovoma ter 13-letno hčerko. Nicky je želela svoje otroke zaščititi pred točo strelov, pri čemer je bila ustreljena. Napad pa se s tem še zdaleč ni končal.

V nadaljevanju je Simane zvezal Nicky ter jo prisilil v spolni odnos z grožnjo, da bo sicer ubil njena sinova, nad katerima je že držal pištolo. Nicky je bila posiljena v spalnici. O dogodku je povedala: “Povsod je bila kri, saj sem bila pred tem že ustreljena. Ničesar nisem mogla storiti, ker mi je roke zvezal za hrbtom.” Kot da že to ne bi bilo dovolj, pa je Simane v sobo nato pripeljal še njeno hčerko, jo slekel ter vpričo nje še enkrat posilil njeno mater.

Na koncu jo je še okradel
Nicky je vedela, da je preživetje celotne družine na kocki. Zločincu je ponudila svoj denar, za kar pa sta se morala zapeljati do bankomata. Pred odhodom je vsem njenim otrokom še bolj trdno zvezal roke, da ne bi pobegnili. V nadaljevanju ga je zapeljala do bankomata, kjer je dvignila 4 tisoč randov in mu jih predala. V avtu jo je želel še enkrat posiliti, takoj zatem pa je odšel iz vozila, da bi na bankomatu še enkrat dvignil denar. Pri tem pa je Nicky uspelo pobegniti. Vrnila se je na kmetijo. Otroke, ki so preživeli strahotno travmo, ki jih bo spremljala celo življenje, so v vmesnem času rešili sosedje.

Krut in barbarski zločin
Simane je bil za omenjeni niz zločinov, ki je vključeval 17 kaznivih dejanj, vključno z dvema posilstvoma, štirimi poskusi umora, poskusom posilstva ter prisilo otroka, da gleda spolni akt, obsojen na 173 let zapora ter dve doživljenjski kazni. Sodnik Olav Ronaasen je njegov zločin označil kot krut in barbarski.

M. D./Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine