5.3 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Britanska kraljica Trumpa sprejela v Buckinghamski palači

Britanska kraljica Elizabeta II. je danes v Buckinghamski palači sprejela ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo soprogo Melanio, ki sta danes začela tridnevni obisk v Veliki Britaniji.

Pred palačo sta bila ob sprejemu gostov tudi princ Charles in njegova soproga Camilla. Britanski prestolonaslednik in Trump sta pregledala častno stražo in poklepetala z nekaterimi vojaki. Nato sta se Trump in ameriška prva dama udeležila kosila s kraljico v palači, v kateri sta si kasneje ogledala še z ZDA povezane zgodovinske razstave, poroča britanski BBC.

Na programu ameriških gostov je danes še ogled westminstrske opatije, princ Charles in Camilla pa ju bosta v svoji rezidenci gostila na čajanki. Nato se bodo vsi skupaj podali na veličasten banket v Buckinghamsko palačo, ki bo zvečer.

V torek bo imel Trump zajtrk z odhajajočo britansko premierko Thereso May, sledili bodo pogovori na Downing Streetu ter kosilo, po katerem bo novinarska konferenca. Trump bo zvečer v rezidenci veleposlanika ZDA v Londonu gostil večerjo, ki se je bosta v imenu kraljeve družine udeležila kraljičin najstarejši sin in njegova soproga.

Zadnje novice

Sorodne vsebine