6.9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

BiH postaja tempirana bomba islamizma: vanjo naj bi s ponarejenimi vizumi vstopilo več kot deset tisoč talibanov

Več deset tisoč talibanov je v Bosno vstopilo zahvaljujoč ponarejenim vizumom, ki so jim jih izdali v veleposlaništvih BiH v Pakistanu, Afganistanu in Iraku, trdi politični analitik in varnostni strokovnjak Dževad Galijašević.

 

Politični analitik Dževad Galijašević pravi, da je bila sprožena preiskava zoper veleposlaništva republike Bosne in Hercegovine na Bližnjem vzhodu, saj naj bi izdali veliko število lažnih vizumov talibanom. Informacijo je potrdila tudi generalna tožilka Bosne in Hercegovine Gordana Tadić, ki je sporočila, da je tožilstvo pričelo s preiskavo v zvezi z domnevno izdajo ponarejenih vizumov osebam z visokim migracijskim tveganjem iz Pakistana in Iraka, poroča Srpski Dnevnik.

Razkrita afera se je pričela s trditvami ministra za varnost Bosne in Hercegovine Fahrudina Radončića, ki pravi, da je v Bosni vsaj tri tisoč Pakistancev, o katerih se nič ne ve, razen to, da so prispeli po zaslugi ponarejenih turističnih vizumov, izdanih na veleposlaništvu v Pakistanu. Galiješević še dodaja: “Starostna in spolna struktura migrantov, ki so prispeli v Bosno in Hercegovino in ozemlje, iz katerega so prispeli, jasno nakazujejo, da ne gre za ljudi, ki bežijo pred vojno, ampak vojake, ki so v teh vojnah aktivno sodelovali.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine