12.5 C
Ljubljana
petek, 16 aprila, 2021

Amsterdamska džamija, ki je po zvočnikih izvajala svoje molitve obmoknila – lokalni prebivalci so namreč prerezali kable

Amsterdamska Modra mošeja je za trenutek obmoknila, ko okoliški prebivalci niso več prenesli glasnega zvoka iz mošeja. Eden izmed njih je vzel stvari v svoje roke ter prerezal kable za zvok. Prebivalci amsterdamskega okrožja so za trenutek lahko uživali v miru brez glasnega kričanja muslimanskih verskih pravljic.

 

Modra mošeja v Amsterdamu bo prva muslimanska mošeja s katero bi potekale verska srečanja preko zvočnih naprav v okolici. Kontroverzni plan je ujezil lokalne prebivalce okrožja, saj so se bali, da bi poslušali agresivna, nepotrebna kulturna in vrednostna sporočila ne v skladu z vrednotami nizozemske družbe. Zato je eden izmed prebivalcev vzel pravico v svoje roke ter prerezal kable za zvok omenjene muslimanske mošeje.

Oglasil je tudi Geert Wilders, predsednik domoljubne stranke Svoboda se je kritično odzval na načrt muslimanske skupnosti. ” Sovražni prostori kričanja se morajo zapreti. Delajte to v Saudovi Arabiji. Ampak ne tukaj. To je naša država in islam ne spada na Nizozemsko,” je zaključil Wilders. Dejanja muslimanske skupnosti ne podpira niti Femke Halsema, županja Amsterdama, a žal ne more ničesar preprečiti po legalni poti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine