13.1 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

(18+) Seks v troje, razmerje na delovnem mestu, opolzke fotografije – vse to so našli pri demokratski kongresnici!

Demokratska kongresna novinka, 32-letna Katie Hill je v nedeljo odstopila s položaja v predstavniškem domu ameriškega kongresa, potem ko je priznala številne opolzkosti iz zasebnega življenja. 

Hillova je bila izvoljena v zadnjem valu demokratskih zmag na vmesnih volitvah novembra lani in je prvič po letu 1990 za demokrate osvojila kongresni sedež okrožja Los Angeles v Kaliforniji. Z devetimi odstotki prednosti je premagala republikanca Stephena Knighta. Republikanci po njenem odstopu računajo na osvojitev njenega sedeža na volitvah prihodnje leto.

Težave so se začele po objavi njenih golih fotografij v konservativnih medijih in britanskih tabloidih, ki sta jih posnela skupaj z možem, od katerega se ločuje. Po izvolitvi v kongres je moža pustila doma, sama pa naj bi se zapletla v ljubezensko razmerje z vodjo za pravne zadeve v njenem uradu, kar kongresnica odločno zanika. Toda kongresna pravila izrecno prepovedujejo intimna razmerja med šefi in podrejenimi v pisarnah.

V trojčku z 22- letnico
Hillova je s soprogom objavljala svoje gole fotografije na spletni strani, kjer pari iščejo partnerje za spolne odnose v troje. Našla sta 22-letnico, ki je sodelovala v kampanji Hillove in tudi te fotografije so prišle na internet. Nekaj časa so bili veseli, dokler kongresnica, ki je priznala, da je biseksualna, ni odšla v Washington in je oba pustila na cedilu.

Po izbruhu škandala je Hillova zatrdila, da je objava fotografij maščevanje njenega moža, od katerega se ločuje in političnih operativcev. Razmerja z dekletom ni zanikala, zanika pa razmerje s sodelavcem v Washingtonu. Objavo fotografij je označila za nezakonit poseg v zasebnost in zadevo prijavila kongresni policiji, poroča STA.

Pritiski javnosti so bili preveliki
“Uporaba zasebnih fotografij kot orožje proti meni je presunljiv vdor v mojo zasebnost. To je tudi nezakonito in trenutno sledimo vsem pravnim opcijam, ki so nam na voljo. Vendar pa, dokler bom ostala v kongresu, bom živela v strahu, kaj bo še prišlo na dan in kako zelo bo bolelo,” je v odstopni izjavi zapisala nekoč vzhajajoča zvezda demokratov, ki je bila predvidena za podpredsednico odbora za vladni nadzor in reforme.

Predsednica predstavniškega doma kongresa Nancy Pelosi je po pogovoru s Hillovo sporočila, da je priznala svoje napake v presoji, zaradi katerih pa bi bilo njeno nadaljnje služenje v kongresu nevzdržno. Mož kongresnice, ki se je strinjal, da bo ostal doma in podpiral ženino kariero, v ločitvenem postopku trdi, da ga je zapustila, vendar pa spolnih izpadov ne omenja.

Hana Murn/Nova24TV

Zadnje novice

Sorodne vsebine